Мустафа Карадайъ: Има криза в управляващото мнозинство

  • 28 септември 2018 11:15

  • 1412
  • 2
Мустафа Карадайъ: Има криза в управляващото мнозинство
© Novini.bg (архив)

Има криза в управляващото мнозинство, сочи анализ на председателя на ДПС Мустафа КарадайъМустафа КарадайъМустафа Карадайъ – български политик от ДПС Мустафа Кадарйъ е роден е на 08.05.1970г. в село Борино,. Пред журналисти в парламента той заяви, че в последните два дни управляващото мнозинство не може да осигури кворум в пленарна зала и кворумът се осигурява от опозицията. Нещо повече - конструктивните действия на опозицията определят и дневния ред в Народното събрание - това е знак за вътрешна криза при управляващите, отбеляза Карадайъ.

На въпрос как се излиза от такава криза - с преформатиране на мнозинството или с избори, Карадайъ заяви, че ДПС винаги са били конструктивни и ще продължават да бъдат. Има криза на държавността, нужна е реанимация на държавността, заяви той и допълни, че това може да започне с диалог. Първо е диалогът, след това е всичко останало, подчерта председателят на движението.

По отношение на отложеното разглеждане на промени в Закона за местното самоуправление и местната администрация Карадайъ заяви, че такъв тип закони трябва да се вкарват за гласуване след широко обществено обсъждане. Закони, които имат важно обществено значение, би трябвало да се внасят от Министерския съвет, за да има яснота кой носи политическата отговорност, а не управляващите да се крият зад конкретни народни представители, коментира той. На въпрос какво в конкретния законопроект ги притеснява, Карадайъ каза, че с промените се прави опит да се създадат "наказателни отряди". Такъв тип закони са вредни за държавата и за обществото, смята той.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1412 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
1

2018.09.28 | 13:17

2
бкп=бсп,дпс,герб
праведен

2018.09.28 | 11:30

1
Това е само в твойта глава !

Добави коментар

Водещи новини