Мирослав Найденов: Не летят калинки в МЗХ

  • 17 февруари 2012 12:35

  • 862
  • 1
Мирослав Найденов: Не летят калинки в МЗХ
©

Защо не се спазва забраната за внос и употреба на ГМО продукти у нас? Това попита по време на парламентарния контрол депутатът от Синята коалиция Ваньо Шарков министъра на земеделието и храните Мирислав Найденов.

"Еколози повдигнаха отново въпроса за допускане на нашия пазар на фуражи със съдържание на ГМО. Тези фуражи са предимно внос от Румъния, а изследвания на проби от тях са показали наличие на повече от 5% съдържание на ГМО", каза той.

"Законът за фуражите се спазва стриктно. Търговията и вноса на фуражи, съдържащи ГМО, се допуска на пазарите на ЕС (включително българския) само за тези продукти, които са позволени за внос и употреба в целия ЕС, без да се изисква специално разрешение за националните пазари. Задължителното етикиране на продукти, съсържащи ГМО, е ако те съдържат повече от 0,9%", каза министър Найденов.

Един от приоритетите на Агенцията по храните е да се спазва този закон. В случая става дума за фуражи за животни, а не за хора, но контролът не е занижен. По подадените сигнали са направени проверки и са открити нарушения само за един от тях - съдържание на ГМО над позволеното и неправилно етикиране. Не са направени актове на вносителя, защото той е имал намерение да го направи веднага, отбеляза Найденов.

"Изпълнителният директор и всички в борда на директора на "Напоителни системи" са инженери, т.е. имат подходящото за длъжностите си образование." Това отговори в отговор на депутатско запитване какво е образованието на директора на "Напоителни системи" министърът на земеделието Мирослав НайденовМирослав Найденов Д-р Мирослав Христофоров Найденов е бивш министър на земеделието и храните в правителството на.

Директорът на дружеството Георги Харизанов е добър мениджър - икономическите показатели на дружеството са се повишили, след като той е встъпил в длъжността си. Не е бил мой съветник, каза още министър Найденов. И нека не оценяваме хората според образованието, дипломите и ценза им, а по делата им, добави той.

Не летят калинки в министерството на земеделието, каза Мирослав НайденовМирослав Найденов Д-р Мирослав Христофоров Найденов е бивш министър на земеделието и храните в правителството на. Той отбеляза, че сравнението не е подходящо, защото Калина КрумоваКалина Крумова Калина Венелинова Крумова e родена на 7 януари 1985 г. Завършва средното си образование в е направила опит за измама и заради това е следствена в момента.

Последвайте канала на

862 1

Коментари 1

Добави коментар
21

2012.02.17 | 16:50

1
Грешка в името на министъра (Мирислав) и не съсържащи, а съдържащи!!!!!!!!!!!!!!!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини