Нинова ще вкарва заветите на Левски във "Визия за България"

  • 21 септември 2018 14:55

  • 2483
  • 5
Нинова ще вкарва заветите на Левски във "Визия за България"
© БСП

„Получихме предложение за основа на националния ни проект за единение „Визия за България” да вземем заветите на Васил Левски, които са  морална Конституция за всеки българин. Приемаме ги с удоволствие и се обръщаме към всички българи - да търсим единение върху тях. Те са актуални и днес, и завинаги - и заветът за „чиста и свята република”, и за „равенство с другите европейски народи”. Беше ни дадено копие на тефтерчето на Левски”.

Това заяви лидерът на БСП Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за, след среща с  ръководствата на Общобългарския комитет "Васил Левски", Фондация "Васил Левски" и Патриотично общество "3 март" във връзка с общественото обсъждане на проекта "Визия за България", съобщиха от пресцентъра на социалистите. Тя добави, че след тази среща, БСП остава отворена и за следващи такива, когато Визията добие окончателен вид към края на декември. „Получихме конкретни идеи по много секторни политики, в областта на образованието и науката, сигурността, икономика и доходи. Имаме и предложения за законодателни инициативи. Предложенията ще бъдат взети предвид”, каза още лидерът на БСП. Тя уточни, че са били поставени основни акценти върху теми, които са надпартийни и за които да се търси национално съгласие- като демографска политика, национална сигурност, българско производство, образование.

„Не само е вмешателство, а е и абсурд. Антипазарно и антиевропейско поведение”. С тези думи лидерът на левицата Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за коментира въпрос, свързан с опита на земеделския министър да убеди големите търговски вериги да продават хляб без печалба, за да се компенсира скокът в цената му. „Държавата има други механизми да повлияе върху цената на насъщния- например да сигнализира Комисията за защита на конкуренцията, която да проследи на пазарен и законен принцип за договореностите между производителите и търговските вериги. Там биха установили, че се прилагат непазарни механизми и натиск на големите върху малките производители. Натискани са да продават продукцията си под себестойност. От 1 лев за хляб, 35 стотинки се плащат на производителя, 45 прибира веригата и 20 стотинки отиват като ДДС за държавата”, посочи Нинова. Тя припомни, че БСП предложи  да се свали ДДС на хляба и храните- практика, която се прилага в цяла Европа. Само у нас и в Дания няма намален ДДС на хляба. „ Да поставиш държавата на колене, да молят пет вериги да  спасят народа от високата цена на хляба, е унижение на България и край на държавността и институциите", убедена е Нинова. Тя обясни, че бюджетът няма да бъде ощетен, ако бъде изсветлено случващото се в сектора. Освен това, при положение, че държавата има излишък от над 1 милиард, той може да компенсира по-малкия приход в бюджета.

 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2483 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2018.09.21 | 21:30

5
DOLU RACETE OT LEVSKI ! DEMAGOZI MRASNI ! KADE BYAHTE KOGATO NASILSTWENO MAKEDONIZIRHA BALGARITE TAM? MAYSTORI NA LAJATA, I DEMAGOGIYATA, VODENI OT KRADLIVA PRIWATIZATORKA! VIE NYMATE PRAWO DA SPOMENAWATE LEWSKI, ZASHTOTO STE PREDATELI NA RODINATA!

2018.09.21 | 19:57

4
Мръстница
Умник Гюро

2018.09.21 | 17:01

3
Няма ли кой да и помогне на тази болна жена? Голяма злъч, голяма отрова... срещу българския народ.
Vuzmezdie

2018.09.21 | 15:37

2
Не цапайте името на Дякона, не си и помисляйте, че имате нещо общо с делото и принципите на Левски!!! Нито сте честни, нито сте патриоти, три пъти Народа продадохте и предадохте на чужди!!! Имайте наглост да окрадете Светлия образ на Левски - Ваш`то чудо няма да го има!!!

2018.09.21 | 15:19

1
Комунделите оцапаха Левски

Добави коментар

Водещи новини