Политолог: Доходите са последното нещо, което ни пречи да се чувстваме пълноценни европейци

  • 18 септември 2018 19:02

  • 7493
  • 12
Политолог: Доходите са последното нещо, което ни пречи да се чувстваме пълноценни европейци
© БНТ

Според мен доходите са последното нещо, което ни пречи да се чувстваме пълноценни европейци. А и не споделям мнението, че някой постоянно се опитва да бърка в джобовете на хората. Нещата не са чак толкова лоши, колкото някои хора се опитват да ги изкарат. Изоставаме от Европейския съюз по доходите, а за да растат те, трябва да има икономически предвидима среда.

Това обясни в предаването "Още от деня" по БНТ политическият анализатор Георги Харизанов

,,Всяко едно управление трупа недоволство, няма идеално правителство. Аз не забелязвам някаква генерална промяна в статуквото. Просто за момента ГЕРБ нямат алтернатива в управлението'', посочи Харизанов.

Относно отказаната номинация на Александър Манолев да заеме поста на транспортен министър, политологът заяви, че така и не стана ясно защо тази номинация падна.

,,Така е преценил Манолев. Тепърва ще стане ясно каква е мотивацията му'', отбеляза Харизанов и сподели, че очаква конфронтацията между президентството и правителството да се задълбочи.

,,Оценката на правителството пада, покачва се недоволството и негативизма. Въпросът, е че 55 процента от хората търсят политическа алтернатива от класическите партии в момента. Например такава алтернатива като партия на Слави ТрифоновСлави Трифонов Станислав Тодоров Трифонов e български певец, телевизионен водещ и продуцент. Роден е в или Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на'', каза другият гост в студиото социологът Кольо Колев.

,,Мисля, че Радев печели някакво време. Ето че вече имаме една торпилирана номинация на Манолев заради забавения указ. Това време беше използвано за удар. Не изключвам да цели и някой друг от останалите трима'', коментира Колев забавения указ на президента.

,,Има усещане, че политиците си играят с доверието на хората, че постоянно им бъркат в джоба'', добави още социологът.

По думите му около трите оставки няма само политика.

,,Много анализатори го интерпретираха като изпускане на напрежението. Но ако беше това, един министър щеше да е достатъчен. Според мен се заподозряха едни корпоративни интереси. Усещането, че това не е просто опит за правене на политика, това е опит за правене на различни корпоративни и икономически интереси'', посочи още Колев.

Последвайте канала на

Владимир Василев
7493 12

Свързани новини

Коментари 12

Добави коментар
Върбакова.

2018.10.24 | 12:35

12
+Човека има предвид собствените си доходи ,колко ли хонорар е взел за това което говори
мими

2018.10.14 | 14:49

11
мръсен долен педераст гний в ада мършо долна
анти ге"р"п сърп и чук

2018.09.18 | 20:36

5
"Според мен доходите са последното нещо, което ни пречи да се чувстваме пълноценни европейци."
Тоя за растения ли ни взе ??? Иска да я караме на фотосинтеза ???

2018.09.19 | 09:13

10
Ако чекате държавата,а тя е на червената мафия, да ви напълни канчето наистина само ше вегетирате....
пурко

2018.09.19 | 09:09

9
Не само доходите.Много зависи и от това колко си вдигнал летвата на изискванията си, и как се трудиш за да ги постигнеш.Жалка картинка е хора ,катоКольо Колев,които никога не са се напънали повече отколкото се напъват в тоалетната, да те учат на правилното мислене и поведение.
Напиши коментар

2018.09.19 | 08:21

8
Гусин политолога, мекере на властимащите, за теб доходите може да не са важни, но за много от работещите бедни доходите са жизненоважни, защото сте ги замразили от години, индексирането с 10% не може да догони инфлацията, смешното вдигане на МРЗ няма реална връзка с повишаване дохода - сбъркана логока от години, нереформираните сектори и смазващата корупция и липсата на цялостна стратегия са хванали в смъртоносна примка много българи, мизерстващи, разбирай гладуващи до заплата. Да ти се изтропам на мазното чело, боклук.
Да да

2018.09.19 | 00:50

7
ЗА НЕГО доходите не са проблем, щото е от стар червен род и е на хранилката за гъзоблизничета .... аман от тъпи као гьон експерти !
анти ге"р"п сърп и чук

2018.09.18 | 20:39

6
Размножителния перид на калинките в ге"р"п продължава , за наше нещастие .
АЗ

2018.09.18 | 20:19

4
Поредната Ала-Бала-ница. Разбира се, че бедността и политическата мафия са двете думи за България. Всеки дрънка интелигентни глупости и мисли колко и как да открадне...

2018.09.18 | 19:25

2
КАКЪВ ПОЛИТОЛОГ МОЖЕ ДА БЪДЕ КРАДЕЦА ОТ НАПОИТЕЛНИ СИСТЕМИ?
анти ге"р"п сърп и чук

2018.09.18 | 20:18

3
И тоя крадец го набедиха за политолог . Само трябва да си смени фамилията на Калинков ..

2018.09.18 | 19:18

1
Доходи корупци липса на правосъдна сиситема лоши пътища високо данъци нещата са безброй.

Добави коментар

Водещи новини