БСП внесe жалба в Конституционния съд срещу промените в АПК

  • 18 септември 2018 13:52

  • 1168
  • 0
БСП внесe жалба в Конституционния съд срещу промените в АПК
© Булфото

Депутатите от БСП внесоха в Конституционния съд своя жалба с 46 страници аргументи срещу приетите промени в Административнопроцесуалния кодекс /АПК/. Те отправиха апел и други депутати и политически сили да атакуват спорните текстове чрез Конституционния съд.

По думите на депутата Крум Зарков, управляващите насила са гласували спорните текстове и са лишили от достъп до правосъдие гражданите, предаде БНР.

Зарков поясни кои точно текстове настояват да отпаднат: "Атакуваме размера на таксите, който е прекомерен и ще попречи на хората да атакуват в съда. Атакуваме закритите заседания. Атакуваме отмяната на втората инстанция за ключови закони. Атакуваме и един текст, който остана извън вниманието и той е за саниране на законосъобразност. Досега всеки човек може да атакува даден текст и преценката, дали той е законосъобразен се извършваше към момента на издаването му. Сега те промениха така нещата, че Народното събрание да има време да поправи закона, така че един незаконосъобразен текст с течение на времето да стане законосъобразен. Това е абсолютно недопустимо от гледна точка на чл. 4 на Конституцията, а именно принципа на правова държава. Това също е развито в нашата жалба".

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1168 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини