Вежди Рашидов бе посрещнат с ръкопляскания в църквата "Св. Георги" в Одрин

  • 15 септември 2018 14:14

  • 3494
  • 3
Вежди Рашидов бе посрещнат с ръкопляскания в църквата "Св. Георги" в Одрин
© ПП ГЕРБ

Председателят на парламентарната Комисия по културата и медиите Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко бе посрещнат с ръкопляскания от множеството, изпълнило докрай двора на храма "Св. Георги" в Одрин.

Рашидов днес е официален гост на тържествата в Одрин, посветени на 10-годишнината от създаването на читалище "Просвета" в църквата "Св. Георги" и на 10-годишнината от възстановяването на друга българска светиня тук - митрополитската църква "Св. Св. Константин и Елена".

Двата юбилея събраха в Одрин представители на всички държавни институции от България и Турция, сред които и народният представител от ГЕРБ-Пловдив Димитър Лазаров, както и творчески състави и изпълнители от двете страни. Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко поздрави организаторите на тържествата за родолюбивото им дело и връчи почетния плакет на Народното събрание на проф. Стоян Денчев- ректор на УниБИТ и почетен председател на Съюза на народните читалища, за големия му принос за опазването и популяризирането на българското културно наследство.

Това съобщиха пресцентъра на ГЕРБ.

По-рано днес на среща с областния управител на Одрин Гюнай Йоздемир Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко получи специални благодарности за усилията, които като министър на културата е положил за реставрирането на Желязната църква "Свети Стефан", Метоха в Истанбул и други български светини в Турция, както и за работата си сега като шеф на парламентарна комисия за укрепване на българо-турското културно сътрудничество.Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко подари за откритата днес нова зала на читалище "Просвета" в Одрин ценни томове съвременна българска литература.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
3494 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2018.09.15 | 18:32

3
Тоя некадърник на когото колко пъти искаха оставката се все нещо много на сериозно

2018.09.15 | 16:04

2
Когато едни съседи си помагат: Комшу, свърши ми солта, или комшу, ела да преместим гардероба... ще има много разбирателство и добросъседство. Пожелавам го на всеки.
Vuzmezdie

2018.09.15 | 15:35

1
Ама пусни ми коментара, Господин Администратор!

Добави коментар

Водещи новини