Червени кметове се оплакват от натиск на ДАНС

  • 07 юни 2011 11:05

  • 2018
  • 0
Червени кметове се оплакват от натиск на ДАНС
©

Държавна агенция “Национална сигурност” е поискала информация от община Шумен и Нови пазар за всички фирми, участвали в тръжни процедури за големи проекти, без да има данни за корупция и нарушения.

Това обяви шуменският депутат от БСП Димитър Дъбов в предаване на местна телевизия и окачестви действията на ДАНС като натиск върху червените общини. Като най-пресен пример депутатът посочи ремонта на детските градини и училищата в Шумен, за който се кандидатираха 28 фирми изпълнителки, а ДАНС настоявали в писмо да получат пълна информация за тях.

Кметът на община Нови пазар Васил Тонев признава пред в. “Труд”, че хора от ДАНС отишли на крака да му връчат писмо, но той не се почувствал тормозен, нито под натиск. Служителите му обяснили, че дейността им е превантивна. Посъветвали го, ако фирма опитва да извива ръцете на общината, за да спечели поръчка, трябва веднага да им сигнализира. Община Нови пазар подала данни за кандидатите за ремонт на центъра на града и на образователната среда. Над 8 млн. лв. ще бъдат усвоени за двете поръчки.

Последвайте канала на

Novini.bg
2018 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини