ГЕРБ и БСП си спретнаха ожесточен спор по всички горещи политически теми

  • 13 септември 2018 18:38

  • 2864
  • 5
ГЕРБ и БСП си спретнаха ожесточен спор по всички горещи политически теми
©

Правителствена криза има от няколко седмици. Не се разбраха кой да поеме отговорност за тежкия инцидент край Своге, едвам се разбраха кои да са номинирани за министри, днес не можахме да гласуваме новите министри, а за капак един от тях се оттегли. Защо премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г предлага някой за министър, след като той се оттегля? По-добре въобще не го предлагай.

Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ депутатът от БСП Георги Свиленски. Заедно с него гост беше и народният представител от ГЕРБ Димитър Лазаров.

"Правителствена криза няма. Виждате - увеличават се заплати и пенсии. Работим по коалиционната програма. Виждаме какво правят колегите от опозицията. Преди седмица сипеха обвинения, а днес не присъстваха на дебатите за задължителното поставяне на колани в автобусите", отговори Лазаров.

"Днес не присъствахме в зала, защото от ГЕРБ подмениха дневния ред. Вместо да дискутираме ветото на президента, което засяга изключително много български граждани, те обърнаха нещата и темата стана братът на нашия колега в Русе", аргументира се Свиленски.

"Няма никаква битка между ГЕРБ и президента. Неподписването на указа за освобождаването на Младен Маринов от длъжността главен секретар на МВР от Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на може да се дължи на много фактори - техническа невъзможност, липса на време и тн. Ние решихме да не гласуваме днес оставките от уважение към президентската институция. Това е урок по етика. Натиск имаше от колегите от БСП. Те не спряха да искат да се гласуват оставките и те оказваха натиск. Няма проблем Младен Маринов да стане министър, дори и президентът да не подпише указа. Нямза несъвместимост, казвам го като юрист. Просто днес показхме едно етично поведение", разкри Лазаров.

"Премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г е изпаднал в паника. Панически иска да спаси правителството", обяви Свиленски. "Това ми прилича на ходеното по СПА курорти и на Бенчо Бенчев. Тези неща за правителството ги слушаме от 2009 година", не му остана длъжен Лазаров.

Тук някъде добрият тон на разговаря беше забравен и беше намесена трагедията край Своге. Двамата депутати започнаха да се обвиняват за инцидента, да се репликират, да говорят един през друг, да си мерят времето и кой колко е говорил. Водещата Поли Златарева направи опит да помири гостите си, но безуспешно, а зрителите трудно разбираха какво казват Лазаров и Свиленски.

 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2864 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Истината

2018.09.13 | 22:33

3
Kъде са списъците, със кредитните милионери, вече милиардери(с милионки, раздадени от ДС на БКП, сега БСП), и колко от престъпниците, в тези списъци, са в затвора,(при всичките, "разноцветни власти", на СДС, НДСВ, ДПС, БСП и ГЕРБ???? САМО, ЕДИН МИ ПОСОЧЕТЕ, ПОВЕЧЕ НЕ ЩА????


rambaldievskievich

2021.07.08 | 13:33

5
Трай, коньо, за зелена трева.
rambaldievskievich

2021.07.08 | 13:32

4
Каквото и да става англосаксонският начин на живот ще доминира. Всички напъни за нещо друго са безсмислени.

2018.09.13 | 18:53

1
Ще се напикая от смях !!!! Комунисти срещу комунисти !!!!!! Ега ти идиотската държава !!!!!!!
по-точно

2018.09.13 | 20:49

2
Комунисти срещу пребоядисани комунисти!

Добави коментар

Водещи новини