Бойко Борисов се срещна с председателя на Международната федерация по гимнастика (снимки)

  • 12 септември 2018 13:13

  • 733
  • 0
Бойко Борисов се срещна с председателя на Международната федерация по гимнастика (снимки)
© Министерски съвет

Премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г се срещна в Министерски съвет с председателя на Международната федерация по гимнастика /FIG /Моринари Ватанабе, който е гост на Световното първенство по художествена гимнастика.

Гостът, който е завършил висшето си образование у нас, поздрави след срещата журналистите в МС на български и посочи, че срещата му с премиера е преминала много добре, а "българската художествена гимнастика е истинско царство в света на този спорт."

Борисов е приел и генералния секретар на FIG Андре Гейсбюлер, президента на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева, посланика на Световното първенство Мария Петрова, дългогодишния коментатор на този спорт Вера Маринова.

Правителството подсигури 85 на сто от бюджета за това Световно първенство, е посочила Раева и допълни, че материалната база също е била от голямо значение за домакинството ни.

Спортният министър Красен КралевКрасен Кралев Красен Кралев е министър на младежта и спорта. Роден е на 2 януари 1967 година във пожела успех на гимнастичките ни и съобщи, че премиерът е поел ангажимент за финансиране, с което да се разшири базата на националния отбор. Тепърва обаче ще бъде направен проект за това.

Всеки спорт, който се развива успешно, получава държавна подкрепа, посочи Кралев след срещата.

По отношение на думите на Борисов вчера за финансиране на нов стадион за 100 млн.лв. министърът каза, че съоръжението би могло да бъде изградено за около две години. Тепърва обаче ще се говори за място, което Столичната община да предложи, посочи той.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
733 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини