Лиляна Павлова: Юнкер вече не е скептичен към Западните Балкани, благодарение на България

  • 12 септември 2018 12:22

  • 1453
  • 3
Лиляна Павлова: Юнкер вече не е скептичен към Западните Балкани, благодарение на България
© eu2018bg.bg

Подходът към Африка наистина трябва да е различен. Това заяви министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена след традиционната реч на председателя на ЕК Жан-Клод ЮнкерЖан-Клод ЮнкерЖан-Клод Юнкер е люксембургски политик. Жан-Клод Юнкер е роден на 9 декември 1954 година в градчето за състоянието на Европейския съюз.

„Там има проблем, има криза и не трябва да се правим, че не я забелязваме. От кризата там пострада и Европа. Трябва да сме партньори с тях. За разлика от миналата година вече говорим за инвестиционен план, за различно партньорство, за 10 млн. нови работни места, за програма „Еразъм“ да се отвори към тях – това е една огромна инвестиция за Европа и тя не е само финансова“, добави още тя.

„Друго важно нещо, което Юнкер подчерта е еврото да стане втората валута, да се стабилизира банковия съюз и еврозоната. Това е много важно послание по пътя, по който вървим. Важно послание беше, че европейските избори ще дадат една друга Европа. Великобритания си тръгва и всъщност пътя към Сибиу ще бъде пътя на 27-те, които трябва да сме по-единни и защитени“, коментира Павлова.

„По две от темите той отчете безспорен успех и успех, за който България допринесе изключително много – Западните Балкани. В първата си такава реч Юнкер беше скептично настроен към присъединяването им. Пълен обрат, благодарение на България. Това е факт и дори самият той го разбра. Другото е миграцията – допринесохме много с модела и философията, която предложихме. Това са два безспорни успеха за България, но това е нещо, което е и заявка. Трябва да сме адекватни и бързи в действията, защото следващият кораб като дойде, трябва да имаме трайни решения“, посочи министър Павлова.

Последвайте канала на

Владимир Василев
1453 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
асд

2018.09.12 | 12:50

1
тия тъпаци оправиха бг и отидоха да оправят ония диваци албанците. утре като вземат да се колят и бесят пак ще видим колко велик умиротворител е ббб
неистова невъзпитаност, чак до простащина

2019.03.11 | 21:15

3

Хвлят се, хвалят се, хвалят се, как не им се изкриввиха устата на тия. Колкото повече излагат България, служат за кукли на конци и манекени за нищоправене, толкова повече са зинали, та чак задния проход им се вижда.

2018.09.12 | 13:51

2
Женоподобно същество с комунистически партизански генезис и вродена тъпотия Това е другарката Павлова !!!!!

Добави коментар

Водещи новини