Проф. Димитър Иванов: Икономика, която представлява остров на богати сред море от бедни, няма бъдеще

  • 11 септември 2018 21:31

  • 1967
  • 5
Проф. Димитър Иванов: Икономика, която представлява остров на богати сред море от бедни, няма бъдеще
© БТВ

Не ми се иска да спекулирам с очакванията и с настроенията на хората след едно лято, което мина спокойно. Но фактите дават основания на всички да бъдем по-предпазливи спрямо първо личните си икономически домакинства, второ по-предпазливи спрямо националната икономика. Това заяви икономистът проф. Димитър Иванов в предаването "Лице в лице" по БТВ. 

"Предстои повишаване на цените на природния газ. Това повишение ще повлече лавинообразно след себе си цените на основната кошница - транспорт, отопление, електроенергия, хранителни продукти и т.н.", каза той.

"При силно повишаване на цените се очертава свиване на потреблението", допълни Иванов, съобщиха от БТВ.

„Икономика, която представлява остров на богати сред море от бедни, няма бъдеще”, коментира икономистът.

„Икономическият растеж е 3,4%, но той се дължи главно на евроинжекции. Това е растеж, базиран на кредитна основа, не е основан на индустрия, на земеделие или на научно-технически прогрес”, завърши проф. Димитър Иванов.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1967 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2018.09.11 | 21:46

1
Чакай,чакай...това за цъфтящата от просперитет Боколандия ли го говориш??? Богати мутри викаш....беден народ споменаваш...Боже,Боже каква делюзия...Та нима не знаеш,че светлината на краля слънце огрява всеки един човек в тази държава и на никой не му е нужно нищо повече?!? Нима не знаеш,че бащицата денонощно бди и се грижи за благоденствието на народа си?!? Господи каква ерес...На клада трябва да бъдеш изгорен за тези си думи! Но огромна е милостта и добротата на сияйния и ще пощади живота ти,за което отново ще бъде погален по главата от папата докато целува магнолията си!!!

2018.09.12 | 01:42

5
не бе.. ти нещо не си доразбрал -той говори за Русия

2018.09.11 | 22:01

3
Ще ми целуваш магнолията педал смотан

2018.09.11 | 22:00

2
Та е*а трол комунистически долен да те е*а
Има има

2018.09.11 | 22:23

4
За съжаление този модел няма да се промени до пълния разпад на всико, който е близо във времето... но тогава 'островитяните' ще се изтеглят в чужбина и ще живеят добре със заграбеното , а простите овце ще изгинем беззвучно и тихо...

Добави коментар

Водещи новини