Анализатор: В Коалицията драмите ще продължат

  • 10 септември 2018 14:54

  • 1091
  • 0
Анализатор: В Коалицията драмите ще продължат
©

В управляващата коалиция ще продължат драмите.

Това коментира за БНР политическият анализатор Георги Харизанов.

„Те се дължат на това, че върху нея се преекспонират драмите от малкия коалиционен партньор. Темата с оставките не е докрай затворена, тъй като предстоят още много разговори, динамична седмица и гласуване в парламента“, обясти социологът.

По думите му за оставката на министър Николай Нанков вероятно нещата не са решени докрай.

„От друга страна съм приятно изненадан от кандидатурите, които г-н Борисов обяви за МВР и Министерство на транспорта. Г-жа Аврамова не я познавам добре. Мисля, че за там чисто политически трябва човек, който има по-сериозно експертно и политическо присъствие. Това, че се предлага неизвестен кандидат, в политическия смисъл, за толкова знаково министерство, е знак, че може би нещата не са докрай решени все още по отношение на министър Нанков. Предстои да видим. Заседанието на Министерския съвет в сряда и изявленията около него ще дадат „последен тон за песен“ преди гласуването в НС“, обянсни той.

Според Харизанов напрежението в „Обединени патриоти“ е в контекста на наближаващите европейски избори.

„От 2-3 месеца активността на Сидеров отново избуя и то в добре познатия стил – конфликти, лични нападки, остро говорене. Това изобщо не е случайно. Тези неща ще ескалират с наближаването на европейските избори, докато не стане ясно под каква форма ще се явят на тях отделните партии от коалицията „Обединени патриоти“. Тук говорим за директна конкуренция между ВМРО в лицето на Ангел Джамбазки и „Атака“ в лицето на Волен Сидеров за това кой да оглави евентуално обща листа. Може би от невъзможността да се постигне такова съгласие ще се роди и различно решение и „Обединени патриоти“ няма да се явят заедно на евроизборите,“посочи още Харизанов.

Последвайте канала на

Веселина Спасова
1091 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини