Президентът Радев: Индия е изключително важен партньор за България

  • 05 септември 2018 12:30

  • 1397
  • 6
Президентът Радев: Индия е изключително важен партньор за България
©

Индия винаги е била приятелска страна за България. Свързват ни исторически отношения в дух на приятелство и конструктивност. Индия е изключително важен партньор за България. Това каза президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на на съвместните изявления с индийския президент Рам Нат Ковинд, който е на държавно посещение в България до 6 септември. По-рано днес индийският държавен беше посрещнат с военни почести на площад "Св. Ал. Невски".

Възстановяваме диалога на най-високо политическо ниво след 15-годишна пауза. Това посещение е изключително важно за развитието на сътрудничеството между нашите две страни, защото е предусловие за развитие на отношенията във всички области от взаимен интерес - търговия, икономика, наука и образование, инвестиции, туризъм, културен обмен, каза президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на, който също така напомни, че Индия се оформи като глобален фактор в световната икономика.

Взаимоотношенията между България и Индия се коренят далеч в историята. Имаме солидна основа и на нея трябва да изградим едно съвременно партньорство, основано на споделени демократични ценности и ангажимент към глобалния мир и сигурност, каза президентът Рам Нат Ковинд.

Сред обсъдените от двамата президенти теми е била и възможността за откриване на директна авиолиния между двете държави.

Преди изявленията, в присъствието на двамата президенти, в Гербовата зала на "Дондуков" 2 бяха подписани няколко двустранни документа.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1397 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Някой

2018.09.05 | 15:54

6
Еййй голям селяндур тоя клепоушкото. Завлекал е и оня конь, буля му, на срещата със смърдюхите. Голяма работа ежедневно отмета тоя цървул. Нека му се радва народо, нали си го е избрал. Като го гледам как крачи с надути ръчички като пехливан, чак Първанката ми става симпатичен. Необратим позор!
Умник Гюро

2018.09.05 | 14:21

5
Индия - да. Русия и БКП/БСП - Фак офф!

2018.09.05 | 13:58

4
Да не би Радев да чака да го обявят за махараджа? А Деса ще бъде махараджанка.Ай какви хора е раждала ......................

2018.09.05 | 13:25

3
Ъъъйййссс

2018.09.05 | 12:37

2
И С КАКВО СИ ПАРТНИРАМЕ БЛЯ..БЛЯ..БЛЯ
опорна то4ка

2018.09.05 | 12:37

1
А защо не работи за отмяна на санкциите на Русия? Защо!?

Добави коментар

Водещи новини