Кметове от цяла България с мощна подкрепа за министър Нанков

  • 04 септември 2018 21:55

  • 2058
  • 12
Кметове от цяла България с мощна подкрепа за министър Нанков
© bulphoto

Кметовете на едни от най-големите български градове и общини заеха мощна позиция в подкрепа на министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай НанковНиколай НанковНиколай Нанков е министър на регионалното развитие и благоустройството до 31 август 2018 г. Той е. Градоначалниците на Ивайловград, Димитровград, Разлог и кметът на община Сатовча смятат, че той има безспорни качества за бранша и оставката му не трябва да бъде гласувана.

Предлагаме ви техните мнения, които изказаха пред kmeta.bg

"За времето, в което аз съм кмет не съм срещала по-бърз, по-деен и динамичен министър. За времето, в което Николай НанковНиколай НанковНиколай Нанков е министър на регионалното развитие и благоустройството до 31 август 2018 г. Той е е министър, община Ивайловград получи разрешение по един от многото сериозни проблеми, свързани с водоснабдяването и канализацията. Водопроводи и канализация в Ивайловград, непипани повече от 50 години! Благодарение на активността му и влизането в проблематиката ние в момента подменяме цялата канализация и водопроводите в Ивайловград", заяви кметът на Ивайловград Диана Овчарова.

 

Кметовете на едни от най-големите български градове и общини заеха мощна позиция в подкрепа на министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. Градоначалниците на Ивайловград, Димитровград, Разлог и кметът на община Сатовча смятат, че той има безспорни качества за бранша и оставката му не трябва да бъде гласувана. Предлагаме ви техните мнения, които изказаха пред kmeta.bg "За времето, в което аз съм кмет не съм срещала по-бърз, по-деен и динамичен министър. За времето, в което Николай Нанков е министър, община Ивайловград получи разрешение по един от многото сериозни проблеми, свързани с водоснабдяването и канализацията. Водопроводи и канализация в Ивайловград, непипани повече от 50 години! Благодарение на активността му и влизането в проблематиката ние в момента подменяме цялата канализация и водопроводите в Ивайловград", заяви кметът на Ивайловград Диана Овчарова.
 

Тя е категорична, че е добре да се премисли дали да се приеме оставката на Нанков. "Ивайловград и общината, която ръководя, не сме срещали такава подкрепа, както в лицето на Николай НанковНиколай НанковНиколай Нанков е министър на регионалното развитие и благоустройството до 31 август 2018 г. Той е - за решаването на толкова важни и съществени проблеми за общината. Нанков има изцяло моята подкрепа", каза още Овчарова. Кметът на Ивайловград допълни, че в момента общината има нужните финанси за проекта, които са осигурени по различни лотове.

"Отчитаме проект за 300 000 лева за водопровод Орфей. Подписахме споразумение и финансиране преди няколко седмици и за водопровод и канализация на ул. "Иван Вазов", преди това ремонтирахме ул. "Климент Охридски" и "Възрожденска". Никога досега не сме срещали такова разбиране, както в лицето на министър Нанков", допълни Овчарова.

Кметът на Димитровград Иво Димов твърдо подкрепя министъра на регионалното развитие и благоустройство Николай НанковНиколай НанковНиколай Нанков е министър на регионалното развитие и благоустройството до 31 август 2018 г. Той е и е категорично против освобождаването му от поста.

"Твърдо заставам зад министър Нанков, защото във времето, в което той беше в изпълнителната власт показа, че е коректен партньор, на който може да се разчита. За мен беше удоволствие и като заместник-министър и министър да работя с него", заяви Димов. По думите му тази оставка е прибързана и трябва да се помисли сериозно върху нея. Градоначалникът похвали и работата на другите двама министри в оставка - Валентин РадевВалентин РадевВалентин Иванов Радев е министър на вътрешните работи в кабинета "Борисов 3" до 31 август 2018 и Ивайло МосковскиИвайло МосковскиИвайло Московски е министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в кабинета.

"Общините основно комуникират с министерството на регионалното развитие и благоустройство и мисля, че ако министър Нанков напусне това министерство - ще бъде загуба не само за правителството, но и за българските общини, които масово го подкрепят", каза кметът в качеството си на зам.-председател на Националното сдружение на общините.

"Има декларация в подкрепа на регионалния министър, подписана от колеги от всички политически сили. Искрено се надявам той да запази поста си", допълни Иво Димов.

Кметът на община Разлог Красимир Герчев също застана твърдо зад министър Нанков: "Категорично против съм приемането на оставката на министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай НанковНиколай НанковНиколай Нанков е министър на регионалното развитие и благоустройството до 31 август 2018 г. Той е. Той е наш регионален министър, с който ние, кметовете, работим много добре. Това ще го потвърдят и колеги от други политически партии, което е достатъчно висока оценка за професионализма, компетентността и качествата на министър Нанков", заяви от своя страна той.

Според него непрекъснато се изготвят нови важни проекти, свързани с инфраструктурата, работи се по нови участъци на магистрали в страната. Нанков винаги откликва на проблемите на местната общност, проявява разбиране, диалогичен е. „Не само има необходимата експертиза за своя пост, но и в човешки план впечатлява. Готов е винаги да чуе думата ни, да дискутира с нас нещата и да реагира, за да ни окаже съдействие. Вярвам, че има квалификацията и възможностите да помогне и за стигането до истината за трагедията край Своге”, каза градоначалникът на Разлог.

Герчев е притеснен, че при смяна на министър Нанков ще се стигне до забавяне на подготвени и одобрени проекти, тъй като много неща зависят от министъра, от неговата компетентност. Нов министър – това означава нов екип, съответно и време, за да се запознаят в детайли с работата и дейността във ведомството. Всичко това ще се отрази на ритмичността при изпълнението на проектите на общините, което може да се окаже голям проблем.

Кметът на община Сатовча д-р Арбен Мименов, който е от ДПС, също подкрепя министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай НанковНиколай НанковНиколай Нанков е министър на регионалното развитие и благоустройството до 31 август 2018 г. Той е, и е против освобождаването му от поста. „Работим перфектно с този министър. Винаги разговаря открито с нас, има чувствителност към проблемите на общините, към малките населени места. Благодарение на него се стигна до отпускането на сериозна финансова сума за укрепване на свлачището в село Плетена. Той разбра, че са застрашени здравето и живота на десетки хора и на момента предприе необходимите стъпки за решаването на този голям проблем в селището”, твърди кметът Мименов.

Той допълни, че в пълен синхрон се работи между община Сатовча и МРРБ и по отношение на останалите проекти, общинската управа има пълното съдействие на министерството.

„Лично мое мнение, че министър Нанков трябва да остане на поста си. Ако има виновни за трагедията край Своге, нека си понесат отговорността с цялата строгост на закон, но не считам, че регионалният министър трябва да се превръща в изкупителна жертва”, допълни управникът на община Сатовча.

Последвайте канала на

Novini.bg
2058 12

Свързани новини

Коментари 12

Добави коментар
даааа

2018.09.05 | 10:53

12
червената клоакла,тя по рождение си е малоумна и дълбоко античовешка партия,родена от малоумните титани маркс,енгелс,ленин,и т.н.мутанти,претворена на наша територия от благоев.димитров и д.р.наши местни червени титани на зловешата червена доктрина,разбила съдбите на милиони хора,АНАТЕМА НА ЧЕРВЕНИТЕ ЗЛОДЕИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2018.09.05 | 10:49

11
ОГЛЕДАЙТЕ ТОЗИ МИНИСТЪР В ОСТАВКА ХУБАВО.НЕ ВИ ЛИ ПРИЛИЧА НА ЕДНА КРАДЛИВА НЕВЕСТУЛКА?
Умник Гюро

2018.09.05 | 09:26

9
БКП/БСП е антибългарска терористична организация. От създаването си тази партия се занимава с тероризъм, подривна дейност и геноцид над българския народ. Присъдата за националните предатели е само една: Урановите мини.

2018.09.05 | 10:47

10
КЪДЕ СА ВИ УРАНОВИТЕ МИНИ БЕ НЕКАДЪРНИЦИ?И ТЯХ ЗАКРИХТЕ КАТО ВСИЧКО ДРУГО.ПРЕСТЪПНАТА ШАЙКА ОСВЕН ДА КРАДЕ ДРУГО НЕ МОЖЕ.НО СЕГА Е МОДЕРНО КРАЖБАТА ДА СЕ НАРИЧА УСВОЯВАНЕ.
ДЕМОКРАТ

2018.09.05 | 08:12

8
Ти да видиш !!!!! Голяма защита на тия некадърници !!!!!!!

2018.09.05 | 07:45

7
КОРУПЦИЯ С ГЛАВНИ БУКВИ ПИШЕ НА ЧЕЛОТО НА ТОЗИ МИНИСТЪР В ОСТАВКА.

2018.09.05 | 07:43

6
КОИ КМЕТОВЕ ГО ИСКАТ?ТЕЗИ КОИТО СА СЛОЖЕНИ ОТ СЪЩАТА ПРЕСТЪПНА ШАЙКА?А НЯКОЙ ПОПИТА ЛИ ХОРАТА ДАЛИ ГО ИСКАТ?ДА НЕ Е НЕЗАМЕНИМ ТОЗИ ОЧАЛАТ БРЪМБАР КОЛОРАДСКИ?

2018.09.05 | 06:31

5
Как пък един мъж и жена не показахте например: Кмета на Симитли?

2018.09.04 | 22:37

4
Най-големите български градове-Димитров град и Ивайловград!!!!!! ХА-ХА-ХА-ХА!!!!!!!!!

2018.09.04 | 22:22

3
Мощна, мощна.. Колко мощна?

2018.09.04 | 22:20

2
Цвъкиту е заложен на дузпата!

Добави коментар

Водещи новини