Цвета Караянчева: Стабилността на коалицията е гарантирана

  • 04 септември 2018 08:33

  • 1518
  • 4
Цвета Караянчева: Стабилността на коалицията е гарантирана
© БНТ

Обединява ни коалиционната програма на правителството. Понякога се разминаваме в своите виждания, понякога се губи комуникацията. Въпреки това стабилността на коалицията е гарантирана. Това заяви в предаването "Сутрешен блок" по БНТ председателят на Народното събрание Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на.

,,Може би трябва да се засили диалога в коалиционните партньори. Тези спорове е хубаво все пак да не стават посредством медиите, защото това е недостатък. Засега този проблем е изчистен, но може пак да изникне в бъдеще. В този смисъл понякога се търси и ПР ефекта, обаче той трябва да има някаква доза, някаква граница'', посочи Караянчева и още веднъж увери, че няма никаква правителствена криза.

По отношение на подадените три министерски оставки тя поясни, че оставките са внесени само при премиера, но не и в Народното събрание и тепърва ще се види дали тези оставки ще бъдат приети.

,,Не са обсъждани нови имена на министри, или поне аз не съм участвала в обсъждането на нови имена. След понеделник ще бъде оповестено всичко, надявам се'', допълни още председателят на парламента.

По нейните думи Валентин РадевВалентин РадевВалентин Иванов Радев е министър на вътрешните работи в кабинета "Борисов 3" до 31 август 2018, Николай НанковНиколай НанковНиколай Нанков е министър на регионалното развитие и благоустройството до 31 август 2018 г. Той е и Ивайло МосковскиИвайло МосковскиИвайло Московски е министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в кабинета постъпиха изключително достойно.

,,Дадоха отговорни и компетентни отговори. Нито веднъж не сложиха на преден план себе си. Ние чувстваме пулса на обществото. Затова смея да твърдя, че тримата министри постъпиха изключително достойно'', каза тя и добави, че тримата ще се завърнат в парламента като народни представители, тъй като са професионалисти.

Относно вчерашното изявление на президента Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на Караянчева категорично заяви, че няма бягство от отговорност относно подадените оставки и инцидента край Своге.

,,Няма бягство от отговорност, прокуратурата се задейства, върви разследване. Струва ми се, че президентът Радев има непоносимост към управляващото мнозинство. Той се позиционира като основен опозиционер в българската политика'', посочи тя.

,,Ние не пишем програми на коляно с гръмки обещания. Всичко при нас е обвързано с цифри и конкретни политики. ,,Визия за България'' звучи като предизборна програма, а не точно като визия'', поясни Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на по адрес на партийния проект на БСП.

За новия политически сезон Караянчева обясни, че дебатът за коланите ще влезе в парламента, както и законопроектът за хората с увреждания и законът за социалните услуги.

,,Законът за бюджета винаги е накрая, но той е най-дебатирания и интересен, особено когато сега имаме около 2 милиарда излишък'', допълни тя.

,,Предстои и доста работа по Изборния кодекс, защото има притеснения около машинното гласуване'', завърши Караянчева.

Последвайте канала на

Владимир Василев
1518 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
AAAA

2018.09.04 | 09:30

4
Гарантирана е простотията ти, Караянчева. Пекин е във Виетнам.

2018.09.04 | 09:05

3
Цветанов призна, който не слуша бой по каските. Така се държи дисциплина в групировката Герб.

2018.09.04 | 08:56

2
Стабилността на коалицията е гарантирана . ХА ХА ХА !!!! Интересно до кога ???
ДЕМОКРАТ

2018.09.04 | 08:52

1
Това не е краят !!! Не се радвайте толкова !!!!!

Добави коментар

Водещи новини