Радев: Свързаността на Балканите ще бъде „осакатена“, ако не успеем да обединим младите хора чрез образованието и науката

  • 30 август 2018 20:35

  • 836
  • 3
Радев: Свързаността на Балканите ще бъде „осакатена“, ако не успеем да обединим младите хора чрез образованието и науката
© Президентство

Напоследък е модерно всички на Балканите да говорим за свързаност – основно в областта на транспорта, на енергетиката, дигитализацията. Но една такава свързаност ще остане „осакатена“, ако не успеем да обединим нашите млади хора в областта на образованието и науката.

Това заяви президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на пред участниците в Десетата конференция на Балканския физически съюз, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Тази година международният форум се проведе в София под патронажа на държавния глава. Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на изрази надежда, че учените, участвали във конференцията, ще продължат да работят именно за свързаност в региона в областта на науката и образованието, а ползотворните дискусии ще поставят началото на нови партньорства.

По думите на президента, провеждането в София на форума, събрал стотици уважавани учени от Балканите, е признание за страната ни и за Съюза на физиците в България. Приветствам вашите усилия и големи постижения в една от най-всеобхватните, красиви и мощни науки. Физиката е наука, без която индустриалната революция и прогресът на човечеството не биха били възможни, посочи държавният глава.

Президентът отбеляза, че няма област от нашето ежедневие днес, в която фундаменталната и приложната физика да не присъстват и в това се състои голямата отговорност и предизвикателство пред всички учени физици, а именно да продължават прогреса на човечеството. Като пример държавният глава посочи авиацията: „Като пилот летях с огромната убеденост в себе си за безопасността и успешния изход на полета, защото стотици брилянтни умове в областта на физиката поколения наред бяха „регламентирали“ всичко в тази сложна наука“, заяви Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на.

Членове на балканския съюз са националните физически организации на Албания, България, Кипър, Република Македония, Гърция, Черна гора, Молдова, Румъния, Сърбия и Турция. В тридневния международен форум в София участваха над 400 специалисти. 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
836 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2018.08.31 | 08:51

3
Пенсионерчето все неподготвено се изказва
Умник Гюро

2018.08.31 | 08:39

2
Ненаказан в България остана бащата на Фатмака Радев, който удари невинен инвалид с колата... Корупцията, другарю Фатмак, започва с вас!!!
маамиц......................

2018.08.31 | 06:50

1
И в заключение дами и господа : -- Да живеят всички БеСеПета , по всички земни кълбета ! Ура и слава на Русия , дами и господа !

Добави коментар

Водещи новини