БСП и ГЕРБ спориха кой носи вина за трагедията край Своге

  • 29 август 2018 08:23

  • 1814
  • 5
БСП и ГЕРБ спориха кой носи вина за трагедията край Своге
©

Нека не се говори, че политизираме и яхваме трагедията край Своге. Когато на пътищата загиват хора и стават катастрофи, няма как да не реагираме. Искаме да излезе истината и да кажем причините за това. Това заяви Георги Свиленски от БСП в ефира на БТВ.

Повод за коментара му бе поисканата от БСП оставка на правителството.

"Не е в нашите правомощия да кажем днес кой да понесе своята отговорност - за това си има съд. Не мисля, че залагането на ремонти на пътища е нещо лошо. Хора загиват не само по тези пътища. За съжаление, катастрофите са част от ежедневието ни. Ангажиментите на ГЕРБ относно ремонтите на пътищата са доста", отбеляза Тома Биков от ГЕРБ.

"Бъдете сигурни, че всеки, който има отношение към тази трагедия, ще понесе своята отговорност. Както се случва винаги. Затова има сега проверки. Не може два часа, след като се е случила катастрофата, да кажем: тези са виновни", допълни той. 

Биков изтъкна, че трябва внимателно да се прецени кой е виновен от страна на държавата, на фирмата-превозвач и след това да се правят обобщаващите изводи. "Истината е, че по българските пътища законът не се спазва винаги от шофьорите. Карал съм от Самоков до София. Изпреварваха ме камиони на остри завои като този. По чудо нямаше катастрофи", заяви той.

Свиленски заявяви, че при неподдържан или компрометиран път, той трябва да се затвори и да се ремонтира. Той коментира, че участъци от магистрала "Тракия" са ремонтирани с неподходящ асфалт, който е положен и "доста тънко".

"Никой предварително не е знаел, че точно там ще стане катастрофа. Ако го е знаел, е щял да вземе мерки... Аз не виждам кой министър трябва да понесе отговорност. Ако БСП бяха останали на власт още 4-5 години, сигурно щяха да разберат, че този път с варовика е положен по тяхна вина", заяви Тома Биков. 

"Госпожа Нинова, за съжаление по много трагичен инцидент, направи груба политическа грешка - да яхаш такъв момент. Ако госпожа Нинова искаше да бъде морален стожер, трябваше да види какво се случва в собствената й градина. Например - Бенчо Бенчев, тази прословута катастрофа с бащата на президента Радев... Защо чувството за справедливост на госпожа Нинова не проработи в този случай?!", коментира още той. 


 


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1814 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Умник Гюро

2018.08.29 | 11:00

2
Българският народ все още чака предателите-комунисти да получат заслужените си присъди заради геноцида, довел България до ръба на унищожение. За тях не трябва да има закрила и пощада!

2018.08.29 | 22:36

5
прост си като галош "умнико"
Бик Томов Биков

2018.08.29 | 22:34

4
Татеееее, защо си толкова прост бееее ?
пурко

2018.08.29 | 11:03

3
Е как защо ? Защото по стара комунистическа традиция партията никога не греши?Виновен е класовия враг,капитализЪма,и враговете с партийна книжка.Партията не е виновна даже когато харизва българщината в Македония на Тито и насилва българите в пиринско да учат измисления то нея македонски език,когато избива без съд и присъда на и след 9,09,1944 хиляди земеделци,фабриканти ,интелектуалци....За най-новата история пък сме свидетели как от атеисти-комунисти се превърнаха за една вечер в първи християни и върли капиталисти....Пише им се....
мииии

2018.08.29 | 10:04

1
естествено че боико борисов е виновен за катастрофата,нали тои е управлявал реиса!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Добави коментар

Водещи новини