ГЕРБ: БСП отново използваха една трагедия за евтино политическо говорене. Виновните за катастрофата ще си получат заслуженото (видео)

  • 28 август 2018 16:47

  • 7358
  • 28
ГЕРБ: БСП отново използваха една трагедия за евтино политическо говорене. Виновните за катастрофата ще си получат заслуженото (видео)
©

Най-искренно изказваме съболезнования на близките на загиналите. Днес от БСП отново използваха една трагедия за политически цели.

Това каза на извънреден брифинг министърът на регионалното развитие Николай НанковНиколай НанковНиколай Нанков е министър на регионалното развитие и благоустройството до 31 август 2018 г. Той е. Повод за пресконференцията бе исканата оставка на цялото правителство от страна на БСП и обвиненията, че премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г носи вина за трагедията край Своге, които социалистите отправиха малко по-рано през деня. "Гарантираме, че има справедливост. Няма никакво значение коя фирма е надзорник, коя го е извършила ремонта, участва ли АПИ. Аз не мисля, че е много редно докато текат процесуално-следствени действия от БСП да казват кой е виновен и да раздават присъди. Знаете в една правова държава кой раздава присъди. БСП днес отново си направиха пиар с трагедията на хората. Още на брифинга в неделя обясних как е извършен ремонта. Предали сме всички материали в следствието. Предали сме и пробите от асфалта. Няма да казвам имена на фирми, защото те вече са известни. 2016 година държавно-приемателна комисия е приела ремонта на пътя. Интересен е факта, че взетите проби в неделя показаха, че в асфалта има материали, които не могат да се използват. Евентуално може да има фалшифициране. Нека да изчакаме няколко дни, за да се видят всички лабораторни тестове, а не като колегите от БСП да избързваме. Всички факти около пътя ще станат обществено достояние и ще излязат наяве", категоричен беше министърът.

"Съболезнования на всички близки на загиналите. Дано няма още жертви и всички пострадали се възстановят. Много е трудно да се говори", каза от своя страна депутатът от ГЕРБ Александър Ненков. "Искам да заявя категорично, че каквото е правила ГЕРБ досега, ще продължи да го прави. ГЕРБ винаги е носила своята отговорност. И сега виновният ще получи своето наказание. Независимо коя е фирмата, кой е надзорникът, кой е бил директор, кой е бил проектант. БСП едвам изтърпяха един ден на национален траур и започнаха с евтиното политическо говорене. Аз лично го подозирам, че те не искат истината да излезе наяве. Те можеше да изчакат няколко дена от куртоазия и да видят какво ще покажат всички проверки. Тези хора говорят за корупция. Те, които въведоха модела "Батко и Братко". Те говорят, че Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г е виновен за смъртта на хората. Те не са сложили тухла върху тухла. Преди 10 години България беше едно блато. От София до Бургас се пътуваше по цял ден. Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г е виновен само за това, че сега нещата не стоят така. БСП явно наистина само търсят евтен политически популизъм. Днешната им пресконференция беше отвратителна", добави Ненков.

"Пресконференциите на БСП започнаха да приличат на нещо средно между жълт вестник и другарски съд. Ние няма да се занимаваме с техния социалистически морал", обяви от своя страна депутатът от ГЕРБ Тома Биков. "Ако Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за и Кирил Добрев имаха наистина морал, трябваше да седнат до Бенчо Бенчев, Митьо Очите, Манол Генов. Ние нямаме техния морал. Ние сме политици. Спомнете си колко души от ГЕРБ поеха отговорност и напуснаха политиката. Кажете ми едно има от БСП, което е поело вина и е напуснало партията. Те сега дори не могат да накарат Бенчо Бенчев да си напусне. Същото важи и с катастрофата на бащата на президента. Днес очаквах да обяснят и за това. На всеки може да се случи такова нещо. Проблемът не е в това. Проблемът е, че сега изкарват виновен друг човек. Катастрофата се е крила 8-9 дни. Техният местен лидер е оказал натиск. Представете си, ако някой от ГЕРБ беше попаднал в подобна ситуация. Колко пресконференции щяха да дадат от БСП? Колко разследвания щеше да направи Елена Йончева? Това са фактите. От БСП обясняват кое е морал и кое не е, но не могат да си понесат кръста. Те са моралният стожер, но техният кръст ги е затиснал и те пищят отдолу. Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за не може да казва кой е виновен и кой не е. На някои хора трябва да им се забрани да говорят за корупция. На тази пресконференция защо не поканиха Бенчо Бенчев да говори за корупцията в Бургас", попита Биков.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
7358 28

Свързани новини

Коментари 28

Добави коментар

2018.08.29 | 14:39

28
БИЙ БОЙКО ЧЕРВЕНАТА МЪРША ДО КРАК
Салам с дупка

2018.08.28 | 22:25

27
тоя у ляво ми прилича на маймунка от кой зоопарк е избегал
Много се краде

2018.08.28 | 22:24

26
Е как да има качествен път и мантинели, като повече от половината пари са откраднати и разпределени, краде се яко, ами разстреляйте 10 човека дето най-много са крали , и ще спасите десетки невинни жертви по пътищата, а и повече никой няма да смее да краде, това го казвам хипотетично, не искам никой да разстрелват, но ще дойде време и няма да им,а друга алтернатива .....
гошо

2018.08.28 | 21:28

25
ГРОП е мафиотска антибългарска организация,васал на османския манаф.

2018.08.28 | 21:03

24
незнаят в какви лайна са ги натикали, тези повечето от герб са ги изнамели за да стоят там
Умник Гюро

2018.08.28 | 19:47

20
Другарят Фатмак Радев е решил по стара комунистическа традиция да прикрие престъплението на баща си... Но времената вече са други, Другарю Фатмак. Скоро и ти, и БКП/БСП ще си получите правата лопата и Марш в Сибир! Там си стройте комунизма под вещото ръководство на таварищ Путин.
анти ге"р"п сърп и чук

2018.08.28 | 20:10

23
Тъпак кажи нещо за убиеца Московски !!!

2018.08.28 | 19:49

22
СМЕШЕН СИ БЕ МУХЛЬО.

2018.08.28 | 19:48

21
ЗА 10 ГОДИНИ ОТКАКТО ШАЙКАТА СА В УПРАВЛЕНИЕТО,ЧУЖДЕСТРАННИТЕ ИНВЕСТИЦИИ СА НАМАЛЕЛИ 10 ПЪТИ.

2018.08.28 | 19:31

17
Абсолютно всички тези циркове в държавата са диражирани от вишши полицаи във и извън системата, е тези хора там са напълно запознати

2018.08.28 | 19:46

19
в затвора са само тези, които не си плащат

2018.08.28 | 17:37

2
Ей лайненца, един път ще слезете от власт и жална ви майка!Как не ви е срам че затривате народа си?

2018.08.28 | 19:32

18
Кой кого затрива бе ляв педал? Кой организира банковите фалити и обра спестяванията на хората? Кой организира мутрите веднага след 10.11? Под чие ръководство се създадоха кредитните милионери? Кой в съдружие със СДС и ДПС проведе бандитската приватизация? Щои е то червени барони и баронеси? Познаваш ли някоя такава? Кой бастиса Държавен Контрол? Кой съсипа промишлеността и селското стопанство? ... А?

2018.08.28 | 19:24

14
Да обяснат как всички мокри поръчки, крупни измами, кражби минават през вишши полицаи, те за пръв път чуват тези момчета на масата

2018.08.28 | 19:25

16
не знаят за кого работят и се правят на тарикати

Добави коментар

Водещи новини