Подготвя се посещение на Путин в Саудитска Арабия

  • 24 август 2018 16:52

  • 3094
  • 4
 Подготвя се посещение на Путин в Саудитска Арабия
© Getty Images/Guliver

Русия подготвя посещение на президента Владимир Путин в Саудитска Арабия по покана на саудитския крал Салман, съобщи в Москва днес руският заместник-външен министър Михаил Богданов, цитиран от Ройтерс.

Датата ще бъде определена според графика на Путин, добави той. Богданов не каза какви теми се очаква да бъдат обсъждани при тази визита, нито кога е била изпратена поканата.

А говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи на брифинг в руската столица, че президентът Путин няма да замине за Ню Йорк за сесията на Общото събрание на ООН през септември. Ръководител на руската делегация ще бъде външният министър Сергей Лавров.

Отговаряйки на журналистически въпрос, Песков каза, че президентът Путин е в постоянен контакт с премиера Дмитрий Медведев, който според медии неотдавна е претърпял спортна травма. "Същността на работата им предвижда държавният глава и председателят на правителството да са в постоянен контакт, независимо къде се намират", посочи прессекретарят на Кремъл и каза, че не са му известни подробности за здравословното състояние на премиера.

По-рано тази седмица в интернет медии се появиха съобщения, че някои мероприятия от работния график на Медведев са отменени заради "травма, получена по време на спортни занимания".

В отговор на друг въпрос Песков каза, че не знае дали Путин е изпратил поздравление на ръководството на Украйна по случай Деня на независимостта, който се чества там днес, пише БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3094 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Умник Гюро

2018.08.24 | 22:38

2
Терористът дружи с терористи.
ПЕДАЛ ГЮРО

2018.08.26 | 18:58

4
МРЪСНИК ИБАН ОТ КОМУНИСТИ И ЗАТОВА ГИ МРАЗИ ....ХАХАХА

2018.08.24 | 19:12

1
Басикучимайката ! Путин ще прилапа и Саудитска Арабия ! Сащ остават с пръст в г,ъз !

2018.08.25 | 13:24

3
Ще прилапа на брадатия косматия.

Добави коментар

Водещи новини