Тестват системата на Търговския регистър през уикенда

  • 24 август 2018 11:54

  • 1690
  • 1
Тестват системата на Търговския регистър през уикенда
© Pixabay

Очаква се в понеделник Търговският регистър да заработи в пълния си капацитет, научи БНТ. Системата ще бъде тествана в събота и неделя, за да се избегнат отново технически проблеми.

Сривът в системата на Търговския регистър продължава вече две седмици, като засега причината за техническата повреда още не е ясна. Кризата доведе до оставката на директора на Агенцията по вписванията Зорница Даскалова.

Вчера премиерът Бойко Борисов коментира пред журналисти, че специалистите по възстановяването дейността на Търговския регистър работят денонощно. Той заяви, че става въпрос за огромна база данни. По думите му, по-лошото от това да не се включва веднага регистърът, е след това базата данни да даде грешка. Затова препоръча експертите за 2-3 дни да бъдат оставени на спокойствие.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1690 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Умник Гюро

2018.08.24 | 22:45

1
Комунистическата партия в България (сега БСП) още не се е извинила за убийствата на 300 000 невинни българи по лагерите между 1944 - 1989г. Тези мъченици бяха зверски умъртвени, а телата им хвърлени за храна на прасетата. Курнелия и сие: на съд за геноцид над българския народ. А от там - право в Урановите мини!

Добави коментар

Водещи новини