Горанов: Обезпечителният фонд е само за българските застрахователи (видео)

  • 21 август 2018 14:10

  • 2421
  • 1
Горанов: Обезпечителният фонд е само за българските застрахователи (видео)
©

Обезпечителният фонд в България е приложим само за българските застрахователи.

Това заяви от парламентарната трибуна министърът на финансите Владислав ГорановВладислав Горанов Владислав Иванов Горанов е министър на финансите. Роден е на 30 април 1977 г. През 1999 г. завършва.

Днес в Народното събрание се провежда извънредно заседание по настояване на БСП.

По думите му няма никаква разлика в позицията на зам. - шефката на Комисията по финансов надзор Ралица Агайн и това, което вчера бе изнесено като позиция.

„Гръцкият гаранционен фонд е задължен на обезпечения по сключени граждански отговорности“, посочи Горанов.

Според него това, което липсва, е упрек към Гаранционния фонд, който чак през 2012 година се присъединява към спогодбата, която идва да запълни една празнина, за да решава подобни казуси.

„Ролята на Българския гаранционен фонд е една трансмисия, която да определя щетите. Защо не си довършихте работата с Кипърския гаранционен фонд да влезете в комуникация“, попита министърът.

По думите му този упрек може да се отнесе и към Надзора.

„Имаме огромен потенциален външен натиск по нашия пазар. Оттук идва големият въпрос как сега да търсим решение за тези 9 милиона и нещо“, обясни още той.

Според него рискът от сключване на "Гражданска отговорност" с кипърска компания за бългаските граждани не е бил обяснен.

Последвайте канала на

Веселина Спасова
2421 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Умник Гюро

2018.08.21 | 15:02

1
Не може България да дава пари за комунистическа пирамида, която е регистрирана в Юдейска Гърция. Който си иска откраднатите пари, да ходи и да съди масоните-юдеи в Гърция... както и техните първи приятели от БКП/БСП. Фак офф.

Добави коментар

Водещи новини