Политически искри: Ще има ли кворум?

  • 20 август 2018 19:44

  • 4433
  • 4
Политически искри: Ще има ли кворум?
© Novini.bg

Дори в разгара на лятото политическите страсти не стихват.

Днес стана ясно, че председателят на парламента Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на свиква извънредно заседание на Народното събрание. Депутатите ще се съберат в пленарната зала утре от 13:00 часа.

По-рано през деня БСП внесе в деловодството на Народното събрание искане за извънредно заседание. В подписката са се включили почти всички членове на парламентарната група на партията.

От опозицията предлагат да бъдат разгледани две точки.

На първо място БСП настоява за изслушване на премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г. Причината е състоянието на електронните системи у нас.

Заявка за извънредно заседание БСП даде още в края на миналата седмица.

Според левицата дотук се стига заради  кризата в Търговския регистър и сайта на Министерството на правосъдието. Проблемът засегна хиляди, а по думите на председателя на БСП Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за правителството не може да се справи.

Социалистите описаха случващото се като безпрецедентна криза в системите.

Левицата захапа и министъра на финансите Владислав ГорановВладислав Горанов Владислав Иванов Горанов е министър на финансите. Роден е на 30 април 1977 г. През 1999 г. завършва. Според БСП началникът на ведомството трябва да даде обяснение за ситуацията около отнетия лиценз на кипърското застрахователно дружество „Олимпик“.

От фалита на компанията пострадаха около 200 000 българи.

През уикенда чрез пост в социалните мрежи лидерът на опозицията нападна с остра атака министър-председателя Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.

Според социалистите е необходима политическа отговорност за това, което се случва. А междувременно отговорността не пада с отстраняването на административни служители.

Дали обаче в парламентарната зала ще има кворум -предстои да разберем.

Последвайте канала на

Веселина Спасова
4433 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Умник Гюро

2018.08.21 | 09:10

4
Комунистите от БСП целуваха рязаните пениси на турците... на Орлов мост. Фак офф, русофилски престъпници. Ще ви натикаме всички в Урановите мини.
гост/нерегистриран

2018.08.21 | 00:04

3
Утре ко(чове се колят, Байрам е, Карадаъь може да е решил да похапнат коч, чисто месце, за повече сили на есен, на всички им. Днес мекици се раздават, анадънму аркадашлар. Да им пожелаем, да са живи и здрави, и много берекет да има през тази и следващата година

2018.08.20 | 23:27

2
Антон Тодоров е гъз
Веселин Иванов Василев

2018.08.20 | 20:19

1
От тези "искри" огън няма да пламне.

Добави коментар

Водещи новини