Социолози: Подкрепа на ДПС за президент е "целувка на смъртта"

  • 07 юни 2011 08:22

  • 3477
  • 6
Социолози: Подкрепа на ДПС за президент е "целувка на смъртта"
© Интернет

Това каза Юлий Павлов, социолог, директор на Център за анализи и макетинг в предаването на БНТ „Денят започва“.

Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22 не може да получи подкрепа от големите полтически сили. Подкрепата на ДПС може да има характера на „целувка на смъртта“.

Според него шансовете на Кунева да се веклини между двата колоса – ГЕРБ и БСП са големи с приблизително равенство с кандидатът на БСП и се ангажира с прогноза, че тя ще води на първия тур.

Третото място за Кунева изобщо не стои под въпрос, беше категоричен социологът.

Кандидатурата на Меглена Куневас ще бъде тест не за реанимацията на НДСВ, защото те много пъти са ни изненадвали, то ще бъде тест дали може да се пробие партийната система. Аз лично съм скептичен, че това може да се случи, защото гражданското общество е слабо развито в България, коментира другият социолог в студиото на БНТ Юри Асланов.

Ако говорим за избирателен корпус като нещо, което може да се дели на парчета на база на биографията на избирателите, които биха подкрепили Кунева, това ще бъдат разочарованите хора, допълни Асланов.

Последвайте канала на

3477 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
СТОЯН

2011.10.31 | 08:49

6
МЕГЛЕНА КУНЕВА НЕ БЕШЕ ЛИ ВОДЕЩ ПОЛИТИК В ДВЕ ПРОВАЛИЛИ СЕ КРАДЛИВИ ПРАВИТЕЛСТВА ПОД ДИКТАТА НА ДОГАН И СТАНИШЕВ -НДСВ-ДПС И БСП-НДСВ-ДПС ? !!! КОГА СПРЯХА ЕВРОФОНДОВЕТЕ НА БЪЛГАРИЯ И КОЙ ОТГОВАРЯШЕ ЗА ТОВА? А ЗА ФАМИЛИЯТА ПРЪМОВИ НЕ Е НУЖНО ДА СЕ СПОМЕНАВА !!! А ИНАК,СОЦИОЛОЗИ КАТО А.РАЙЧЕВ ,К. СТОЙЧЕВ И ЕДИН САМОЗАБРАВИЛ СЕ ШОУМЕН ПО БТВ ГОВОРЯТ ТОВА ЗА КОЕТО ИМ СА ПЛАТИЛИ !!! А КОЙ ПЛАЩА ВСИЧКИ ЗНАЕМ !!! ТЕЗИ КОИТО НАТРУПАХА КАПИТАЛИТЕ ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ 20 ГОДИНИ !!! ХАЙДЕ ДА ГИ РАЗПОЗНАЕМ !!! ТЕЗИ ХОРА СРАМ НЯМАТ !!!
към Стоян

2011.10.14 | 21:05

2
Приятелю, приказваш така , като че ли си бил там! Тези клишета излизащи от твоята уста ги четем всеки ден по жълтите вестници...същите които "самозабравилия се шоумен" осъди няколко пъти за клевета! Сега...разбирам че ГЕРБ сериозно са подхванали млади хора да пишат за тях само хубости в интернет , но нима всичко е пари?! Аз знам само , че Кунева е ПЪРВАТА , която обикаля наляво-надясно из цяла българия и пита хората какви са има проблемите!!! Кажи ми сега Плевнелиев , дето 2 години Бойко го хвали за смешните 14км. магистрали (които почнахада се рушат преждевременно) к'во аджеба ше прави на поста президент , като не може даже собствената си работа да свърши?!? Пълен...смях!Щял да ми работи за народа... Можете да бъдете сигурни , че така или иначе всичката тая простотия , която бълвате за хората ще ви се върне някой ден.
към Стоян

2011.09.24 | 14:43

1
Дефинирай ми "провалили се , крадливи правителства". Имаш предвид , когато спокойно можех да напусна работа и да отида да работя другаде ли?! Когато имаше работа за хората?! Когато пенсиите на хората бяха техни ли?! Когато всъщност еврофондовете въобще бяха пуснати ли?! Когато всъщност магистралите на Плевнелиев бяха договорени и в първи копки ли?! Когато метрото на София вече беше започнато ли?! Да ми се махаш от тука неграмотен безделник такъв! Страшно е , че такива като тебе имат право да гласуват! Трябва да има изпит за коефициент на интелигентност преди да разрешат на такива като тебе да гласуват. Господ да ни е на помощ...
go-go

2011.10.31 | 08:49

5
Но нека си спомним какво предрече Баба Ванга, че България ще се оправи, когато пртзидент стане жена!
gergo

2011.10.15 | 07:53

4
Каква религия изповядва Меглена Кунева
пламен

2011.10.14 | 21:07

3
кандидатката за призиденския стол на дундуков 2 меглена кунева е бита карта.тя ще обере част от негативния вот.наи вероятно ще бъде 5 по вота.нищо особено като политик само взема солидни заплати като комисар във правителството на примиера барозу.

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини