БСП поиска оставката на Цачева заради срива на Търговския регистър (видео)

  • 15 август 2018 14:49

  • 2018
  • 6
БСП поиска оставката на Цачева заради срива на Търговския регистър (видео)
©

Директорът на Агенцията по вписванията Зорница Даскалова и министърът на правосъдието Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23 трябва да понесат отговорност за кризата с Търговския регистър. Те трябва да напуснат постовете си.

Това заяви заместник-председателят на ПГ на „БСП за България“ Крум Зарков по време на пресконференция на левицата.

„Те трябва да понесат отговорност и да напуснат постовете си незабавно“, посочи Зарков.

По думите му оставките им се налагат заради необяснимото им мълчание по въпроса през последните дни. Ако оставките не станат факт, то социалистите се зарекоха да поставят въпроса пред народните представители още с началото на новия политически сезон.

„Резултат на некомпетентност е кризата с Търговския регистър и реакцията на отговорните институции“, допълни на свой ред заместник-председателят на БСП Деница ЗлатеваДеница Златева Деница Златева е служебен заместник министър-председател по подготовката на българското.

Според нея безпрецедентната криза е израз на лошо управление на Агенцията по вписвания и Министерство на правосъдието. Златева подчерта, че няколкото съобщения на Агенция по вписванията не само не са внесли яснота, а допълнително са замъглили ситуацията, като са се създали условия за паника.

 „Днес става ясно, че четири диска от Агенцията по вписванията са изгорели и се полагат усилия за възстановяване на информацията. Другата новина от заседанието на Министерски съвет е, че ще се прави мегахранилище за архиви на електронните данни след срива на Търговския регистър“, посочи още тя.

Последвайте канала на

Веселина Спасова
2018 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Пешо

2018.08.15 | 15:26

1
Я, тормозещия дядовци. Защо нищо не казваш за аферата Бенчев-Радев-Очите? Нещо за договорите сключени по време на служебното правителство на Радев? Нещо за импийчмънт? Нещо за черната каса на БСП? Не, нали? Де, гиди комунистически смръдлив отпадък!

2018.08.17 | 11:06

6
Пешо, и ти смърдиш но не го усещаш.
Пешо 3

2018.08.15 | 20:29

3
гроб умира
Пешо2

2018.08.15 | 15:51

2
бсп са лайна , то е ясно , ама и гробарите смърдят та се не трае ...
Тц

2018.08.16 | 11:31

5
който рине лайна, падат на гърба му." аферата" Бенчев-Радев-Очите, потъна в новоразкритата Владимиров-ГРОБ-Очите, що не се гвори как терористите от СИК ( Паша,Мадж,Тиква) избиха ВИС , ГЕРБ не умира, той е в ГРОБ.
Умник Гюро

2018.08.15 | 22:10

4
Е.бете си пу.тката майна, нещастни комунистически терористи.

Добави коментар

Водещи новини