Ще се обвържат ли бизнес интереси и власт на местните избори?

  • 14 август 2018 08:54

  • 1132
  • 1
Ще се обвържат ли бизнес интереси и власт на местните избори?
© Булфото (Архив)

На следващите местни избори отново ще има обвързване на бизнес интереси и власт.

Това заяви за БНР преподавателят в Софийския университет „Св. Климент Охридски“доц. Милена Стефанова.

„На предстоящите през 2019 г. местни избори отново в ограничен кръг български общини, които са по-апетитни и където има повече възможности за обвързване на бизнес интереси с участие във властта, това отново би могло да се случи и предполагам, че отново ще го имаме“, обясни експертът.

По думите й практиката допуска все още такъв тип преплитане на интереси.

„Независимо от това колко много законодателството се е подобрило, особено след приемането ни в ЕС в тази посока партиите все още толерират такъв тип отношения и връзки“, смята експертът.

Според нея това не е случайно, тъй като наистина трябва да има някакъв финансов гръб.

„Всички казват „Защо трябва да им дават пари“ – еми трябва, за да могат да си направят кампаниите. За мен по-интересно в случая е какъв е бил интересът на Бенчо Бенчев и на другия общински съветник да участват в общинската власт, т.е. по какъв начин и дали въобще това се е случило – те лично са се облагодетелствали чрез участието си в общинската власт, макар че не са от управляващото мнозинство в случая в Бургас. Какво се случва – защо въобще са там, защо ги привличат, а те самите защо се съгласяват. Това винаги има някакъв конкретен отговор, който в случая обаче не ни се съобщава“, посочи още доц. Милена Стефанова.

Последвайте канала на

Веселина Спасова
1132 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.08.14 | 14:15

1
Бизнес интереси разбирай Мафиотски интереси. Колкото Маджо или Трактора е бизнесмен толкова има бизнес в България. Мафиотските структури и управлението на България отдавна са свързани. Корпоративна Банка, Булгартабак БДЖ Топлофикация престъпление има но виновни няма. Цецо и ББ са похвалени от Френскип и немския колега. Но те гледат интересите на своите избиратели не им пука за Българите. БСП и ГЕРБ са ЕДНО. тОВА Е ТОЯГАТА КОЯТО СЕ СМЕНЯ НА 4 ГОДИНИ НО ТОЗИ КОЙТО Я РАЗМАХВА ОСТАВА ЕДИН И САЩ.

Добави коментар

Водещи новини