Приет е план за изпълнение на решение за административно и социално обслужване на хората с увреждания

  • 08 август 2018 14:27

  • 1062
  • 1
Приет е план за изпълнение на решение за административно и социално обслужване на хората с увреждания
© pixabay

Правителството одобри план за изпълнение на интегрирано решение за административно и социално обслужване на хората с увреждания. Предвижда се създаване и управление на регистър - профил на хората с увреждане на база информация от различни административни източници, на различно административно подчинение с възможност за достъп по електронен път.

Целите са:

Постигане на интегрирано решение за административно и социално обслужване на хората с увреждания;

Надграждане на информационната система на Агенцията за хората с увреждания и на административните източници на данни, с които взаимодейства. Интеграция на системата с хоризонталните системи за електронното управление на МЗ, НЗОК, ГРАО, МОН;

Надграждане на Единната информационна система на медицинската експертиза на Националната експертна лекарска комисия и на административните източници на данни, с които взаимодейства - НЗОК, АХУ, ГРАО и общини.

Проследяване и контрол чрез извършване на статически анализ и отчетност като инструмент за формиране на хоризонталната държавна политика за хората с увреждания.

Допълнително ще се автоматизира процесът по предоставяне на необходимите медицински и други документи за определяне степента на неработоспособност и ще бъде осигурен достъп до данни в регистрите с възможност за едновременна работа на участниците в процеса (граждани и администрация).

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1062 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.08.08 | 19:13

1
ще, ще, ще...

Добави коментар

Водещи новини