Кметът на Сопот: Трябва да се спрат манипулациите, че правителството не помага на общините (видео)

  • 08 август 2018 11:33

  • 1996
  • 4
Кметът на Сопот: Трябва да се спрат манипулациите, че правителството не помага на общините (видео)
© Novini.bg

Трябва да се спрат манипулациите, че не се помага на общините, моят предшественик е вършил безчинства със стари правителства на БСП. Това каза на брифинг в Министерски съвет кметът на Сопот Деян Дойнов.

Той съобщи, че се е срещнал с премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г. Благодаря, че ми беше отделено достатъчно дълго време, за да обсъдим проблемите на моята община и да търсим съвместно решаване за тях. Преди 3 години, когато станах кмет, общината ми беше в изключително тежко финансово състояние поради некадърността на моя предшественик, който е извършвал куп безумия през последните 12 години. Изразих своята благодарност, първо, за адекватната и навременна намеса на правителството и в частност на премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г за това, че многократно показаха, че Община Сопот ще я има и има своята перспектива и бъдеще, каза Дойнов.

В началото на мандата ми беше даден безлихвен заем от държавата, с който е преодоляна финансовата криза. По новия Закон за бюджета имахме възможност да се възползваме от около 80% от опрощаване на този заем. Към настоящия момент задълженията на общината са сведени до минимум, изправил съм я на крака и тя започва своя нов просперитет и разцвет, заяви кметът на Сопот, като уточни, че в началото на мандата му са били около 13 млн. лв., а сега са 1,8 млн. лв.

Нека да се спрат манипулациите и спекулациите, че не се помага на общините. Напротив, помага им се. Тези безчинства, които е вършил моят предшественик, са се вършили изцяло със стари правителства на БСП. Безспорно министър-председателят и цялото правителство помагат на общините. Сопот ще бъде град за пример, коментира Дойнов.

Той посочи, че е бил издигнат за кмет от БСП, но в момента е независим. БСП постъпиха с мен некоректно. Не толерирам никоя политическа сила, казвам истината такава, каквато е. Управляващите не се опитват да подкупват кметове. Никой не ме е подкупвал и не е търсил форми да ме привлича към определена политическа сила, каза още Деян Дойнов.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1996 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
XXX

2018.08.08 | 14:12

4
Този набеден кмет всъщност не е кмет. В този иначе уникален от към история, природа и забележителности град, управлява един друг човек - зам.-кмета. Методите му на управление напомнят за едни времена от 90-те, а интригите и мръсотиите му са ежедневие. Но сопотненци са будни хора и вече са осъзнали грешката си и след година ще бият шута и на кмет и на зам.кмет.


Бенчо Бенчев

2018.08.08 | 11:49

1
Аз и моят консултант, г-н Митьо Очите, спонсорираме БСП и Румен Радев. Нашият бизнес е почтен: занимаваме се предимно с внос на бяла паста и охрана от престъпници. Всички приходи се вкарват не в черна, а в червена каса. Червената каса не е на БСП, а на Пенсионерския съюз в Бургас!
ПЕДАЛ ГЮРО

2018.08.08 | 14:06

3
ПЕДАЛ Е ДУПЕ ДАВА....НО НЕ НЕГОВОТО ДУПЕ А ДУПЕТО НА НАРОДА. ГРОБАР Е
Браво

2018.08.08 | 13:57

2
Когато не можеш да купиш нещо с пари, може с много пари.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини