Цветанов проведе работна среща с посланика на Китай в България Н.Пр. Джан Хайджоу

  • 01 август 2018 15:44

  • 1469
  • 2
Цветанов проведе работна среща с посланика на Китай в България Н.Пр. Джан Хайджоу
© ГЕРБ

Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа проведе работна среща с посланика на Китай в България Н.Пр. Джан Хайджоу.

Двамата обсъдиха посещението на китайския премиер Ли Къцян в България по повод срещата на върха във формат "16+1", която се проведе в София през юли, като бе изразено общо мнение, че тази първа визита на китайски премиер в България след 18 години е сигнал за високата оценка за Българското председателство на Съвета на ЕС. „Вече се работи по реализирането на договореното по време на срещите на двамата премиери“, обясни посланикът на Китай в България, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Очаква се и стартирането на Глобален център за партньорство на държавите от Централна и Източна Европа и Китай, който ще бъде базиран в България. Центърът ще предостави възможност да се обединят експертните усилия в различните секторни политики на представители на изпълнителната, законодателната и местната власт, академичните среди, неправителствени организации и мозъчни тръстове. „Това ще позволи да се генерират практични идеи за сътрудничество от взаимен интерес в съгласие с принципите на партньорството между ЕС и Китай“, заяви Цветанов.

По време на работната среща бе потвърден интересът на Китай за проекти в сферата на инфраструктурата, селското стопанство, туризма, енергетиката и транспорта. Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа и Н.Пр. Джан Хайджоу се обединиха около мнението, че добрите двустранни отношения между Китай и България ще продължат да се развиват в този контекст.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1469 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ПЕДАЛ ГЮРО

2018.08.02 | 22:16

2
БОКЛУК КАТ МЕН
Антон Кутев

2018.08.01 | 20:14

1
Моля ви бе, ГЕРБ, опраскайте ме в дъртия еврейски г.ъз!

Добави коментар

Водещи новини