Министерството на културата и МОН подписаха споразумение за сътрудничество

  • 31 юли 2018 11:18

  • 1797
  • 1
Министерството на културата и МОН подписаха споразумение за сътрудничество
© Булфото (архив)

Министерството на културата и Министерството на образованието и науката подписаха Споразумение за сътрудничество за осъществяване на мерки и дейности между институциите в системата на предучилищното и училищното образование и държавните, регионалните и общинските музеи и художествени галерии в страната. Документът бе подписан от министрите Боил БановБоил Банов Боил Банов е министър на културата. Роден е на 26 май 1971 г. в София. Завършва „Режисура за и Красимир ВълчевКрасимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9 юни 1975 г. От септември 2009 в Националния политехнически музей - София.

Министърът на образованието Красимир ВълчевКрасимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9 юни 1975 г. От септември 2009 посочи, че това споразумение е част от приобщаването на културните институти към образованието. Според него системите на образованието и културата трябва да си взаимодействат интензивно. "Ние искаме децата в по-голяма степен да видят това, което е в музеите. Да се включат в тази образователна среда", допълни Вълчев. По думите му това споразумение ще мотивира децата, посещавайки музеите, да придобият знания в областта на историята и природните науки. Според образователния министър посещението на музеите е възможност за децата да се срещнат с музейните специалисти, работници, както и с изследователите и да научат допълни неща от тях.

Министърът на културата Боил БановБоил Банов Боил Банов е министър на културата. Роден е на 26 май 1971 г. в София. Завършва „Режисура за посочи, че това споразумение е много ключово и той разчита то да се превърне в един практически инструмент, за да може младите хора от най-ранна възраст да изграждат "чувство в себе си, да изграждат усещане, да имат познания за това кои са и накъде вървят".

 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1797 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ПОЖАРНИКАРА "БУДА"-ла

2018.07.31 | 12:07

1
ТЕЗИ МИНИСТЕРСТВА ДА НЕ СА ОТ РАЗЛИЧНИ ДЪРЖАВИ ИЛИ ГИ КОМАНДВАТ РАЗЛИЧНИ ПОЖАРНИКАРИ, ЧЕ ПОДПИСВАТ СПОРАЗУМЕНИЕ....

Добави коментар

Водещи новини