Цветан Цветанов присъства на откриването на храма „Св. Пантелеймон” в гр. Бяла

  • 27 юли 2018 11:35

  • 1596
  • 1
Цветан Цветанов присъства на откриването на храма „Св. Пантелеймон” в гр. Бяла
© ПП ГЕРБ

Председателят на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа присъства тази сутрин на откриването на храма „Св. Пантелеймон” в гр. Бяла, област Русе. За тържественото освещаване на православния храм пристигна и министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.

На откриването на храма присъстваха още кметът на Бяла Димитър Славов, народният представител от ГЕРБ-Русе и областен координатор на партията Пламен Нунев и евродепутатите от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев, Андрей Новаков и Ева Майдел.

Това е първата новопостроена църква в района от 100 години насам. Общата стойност на молитвения дом е 390 хил. лв., като средствата са събрани изцяло от дарения. От тях 55 хил. лв. са дарени от държавата, 20 хил. лв. са от партийната субсидия на ГЕРБ, а 10 хил. лв. са дарени лично от премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г. За тазгодишния рожден ден на министър-председателя ПГ на ГЕРБ събра за него 20 хил. лв., като по негово желание парите бяха дарени за ремонт на джамия в с. Подайва (община Исперих) и за построяването на църквата в Бяла. Строежът на православния храм отне година и десет месеца.

Преди освещаването на църквата „Св. Пантелеймон” Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа разговаря с жители на Бяла, като той използва момента, за да ги поздрави за новата придобивка. „Изключително съм радостен днес да видя жителите на Бяла толкова щастливи. Те ми споделиха, че са впечатлени от красотата на новия храм и че днес една тяхна мечта се е сбъднала. Православието е част от нашата българска идентичност и затова винаги е много хубаво, когато нов храм се открива, защото това е гаранция, че идните поколения ще съхранят изконния български дух“, сподели Цветанов.

 

Последвайте канала на

Novini.bg
1596 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ПЕДАЛ ГЮРО

2018.07.27 | 19:12

1
ГАД

Добави коментар

Водещи новини