Политолог: Недоверието е пълно, държавата и хората са на различни полюси

  • 20 юли 2018 08:29

  • 3470
  • 5
Политолог: Недоверието е пълно, държавата и хората са на различни полюси
© Bulgaria on air

Влошената комуникация идва от управляващите. Това каза в сутрешния блок на Bulgaria ON AIR политологът Цветанка Андреева по повод скандала с принудителната евтаназия на животни в Странджанско заради чумата.

Спецификата на проблема е, че много директно посягаш на собствеността на хората. Сблъсъкът с властта става много директен, заяви тя.

Животновъдството е потомствен поминък, тези хора са разумни и ако има адекватност в комуникацията с тях, те лесно ще разберат, че заразата трябва да бъде ограничена, добави Андреева.

На фона на тази чума върви една парламентарна чума, при която се правят сделки за милиони, каза политологът Мария Пиргова. На чисто човешко ниво ни показват трагедиите, а вървят огромни сделки. В случая не знаем има ли държава, има ли агенция по храните, която да си върши работата, защо беше уволнен един зам.-министър, който има съвсем странични функции, бяха уволнени директори, които се занимават с европейски проекти. Пренебрегнато е всичко, недоверието е пълно, държавата и хората са на два различни полюса, заяви политическият анализатор.

Според Пиргова правителството няма да изкара пълен управленски мандат.

Властта бива атакувана отвсякъде, доста дестабилизирана е. Въпросът е какво следва след това – дали ще успеем да изградим честен политически процес, каза Цветанка Андреева.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3470 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Петров

2018.07.21 | 16:31

5
Тази "политолог" докога ще си плюе в сурата ?????
Костадин

2018.07.20 | 11:30

4
Защо ли като видя тази крива муцка на алено-червената Пиргоа - ми се гади ?

2018.07.20 | 11:25

3
Герб е партия на "гражданите", които са част от хората. И след като хората не вярват в държавата, значи и герб също не вярва в нея.

2018.07.20 | 10:47

2
Време е за изритване на злобни червени бабички!

2018.07.20 | 10:46

1
ТАКА ЛИ БЕ ЧЕРВЕН ВАМПИР? НЕДОВЕРИЕТО В БСП Е ПЪЛНО! НАРОДА ИСКА ЗАБРАНА НА БСП!

Добави коментар

Водещи новини