Кметът на Пловдив се срещна с президента на Европейската банка за възстановяване и развитие

  • 19 юли 2018 17:26

  • 1624
  • 3
Кметът на Пловдив се срещна с президента на Европейската банка за възстановяване и развитие
© Булфото

Кметът на Пловдив Иван Тотев се срещна с президента на Европейската банка за възстановяване и развитие /ЕБВР/ Сума Чакрабарти, съобщават от общинския пресцентър.

Кметът на Пловдив е отбелязал, че градът се радва на все повече чуждестранни инвеститори, въпреки ниските нива на безработица. В Тракия икономическа зона има 80 000 заети в производството. Гостът е поздравил своя домакин за добрият напредък на града през последните години и е написал в протоколната книга "Поздравления за избирането на Пловдив за Европейска столица на културата, надявам се да задълбочим партньорските се взаимоотношения".

Президентът на ЕБВР е за първи път в града и ще посети и фирми от региона. Той се е позаинтересувал с какво регионът привлича чуждестранните инвестиции, а кметът отговорил - "Конкурентната бизнес среда и фактът, че през последните няколко години Община Пловдив работи непрекъснато чрез отдела си "Бизнес развитие и международно сътрудничество" и Тракия икономическа зона с различни компании - местни и чуждестранни, с което постигна бърз икономически ръст и устойчивост в своята политика в региона".

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1624 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2018.07.20 | 00:39

3
К,во ще му възстановяват на този задник ?
;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

2018.07.19 | 23:58

2
гробарска смрад

2018.07.19 | 17:57

1
Тоя гербераст защо още не е в затвора?

Добави коментар

Водещи новини