Борисов пред руския вестник „Известия“: Невъзможно е Турция да влезе в ЕС

  • 19 юли 2018 06:58

  • 8866
  • 7
Борисов пред руския вестник „Известия“: Невъзможно е Турция да влезе в ЕС
© Булфото (архив)

Българският министър-председател Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г заяви пред руския вестник „Известия“, че влизането на Турция в ЕС в момента е невъзможно. При това политикът допълни, че Съюзът като цяло и България в частност са настроени към тясно и продуктивно сътрудничество с Анкара – в това число и затова, че тя оказва подкрепа на Европа при решаването на миграционния проблем.

„Въпросът за интеграцията на Анкара в ЕС не може да се разглежда с оглед на обстоятелствата“, заяви Борисов. „Турция е поела ангажимент към ЕС от повече от 50 години, но в настоящата ситуация и на съществуващите отношения дори не си струва да се говори за въвеждането на тази страна в Европейския съюз“, допълни той.

Към същото становище се придържат и в ръководството на Европейския съюз. Турция все повече се отдалечава от отношенията от ЕС и отношенията между Съюза и тази страна стават все по-сложни, сочи източник на „Известия“ от европейските дипломатически кръгове.

„ЕС е изключително загрижен за положението с правата на човека и основните свободи в страната. Анкара трябва да се промени ситуацията и да приведе своите правила в съответствие с европейските принципи и ценности“, допълни източникът, цитиран от Фокус.

През март 2018 във Варна, България бе домакин на среща на лидерите на Турция и Европейския съюз, на която председателят на Европейската комисия Жан-Клод ЮнкерЖан-Клод ЮнкерЖан-Клод Юнкер е люксембургски политик. Жан-Клод Юнкер е роден на 9 декември 1954 година в градчето обяви продължаване на диалога по въпросите на присъединяването на Турция към ЕС.

„С днешните отношения на Турция с лидерите на страните като Австрия, Германия, Холандия, Франция, организирането среща на високо равнище с участието на председателя на Европейския съвет Доналд Туск, на Европейската комисия Жан-Клод ЮнкерЖан-Клод ЮнкерЖан-Клод Юнкер е люксембургски политик. Жан-Клод Юнкер е роден на 9 декември 1954 година в градчето и президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган бе трудно, но усилията на българската страна си струваха“, допълни Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.

Той също така подчерта, че благодарение на тясното сътрудничество с Анкара, София е в състояние да спре почти напълно притока на бежанци, които влизат в ЕС през Балканския маршрут.

Последвайте канала на

Десислава Станева
8866 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
007

2018.07.19 | 10:22

7
Въййй,недей така да говориш!Да не те привика Ердоган да даваш обяснения.
Aloo

2018.07.19 | 10:01

6
ЕС е съюз на педерасите,за Турция няма място там.

2018.07.19 | 08:09

5
Моля ви, слагайте ми лайкове. Аз работя на лайк, от ГЕРБ ми плащат 8ст. на лайк. Отгоре ми спускат опорни то4ки и трябва да се разпространяват. За днес всички вие трябва да повярвате и да лайкнете, че в България няма бедни хора, но има чума, обезщетенията са щедри и прещедри, ЕС ни обича, ССС Р са зло, чакайте да погледна листчето и ще пиша пак, ако съм забравил нещо.

2018.07.19 | 07:17

1
Още ли не ви е ясно за 10 години,че България бе унищожена като суверенна държава от алчна шайка национални престъпници и предатели.Колко още години ви трябват да разберете това?
Аре!

2018.07.19 | 07:42

4
Ти си много умен, затова всичко ти е ясно. Пхахах!
Умник Гюро

2018.07.19 | 07:41

3
В Европа няма място за терористи: болшевици, масони и башибозуци.

2018.07.19 | 07:32

2
Много жалко че Турция не може да влезе в ЕС и да се нареди до нашият диктатор каква комбина ще бъдат за чудо и приказ.

Добави коментар

Водещи новини