Борисов: Качественото образование води до по-добра квалификация и оттам до по-висок БВП

  • 18 юли 2018 14:27

  • 2765
  • 6
Борисов: Качественото образование води до по-добра квалификация и оттам до по-висок БВП
© Булфото (архив)

По-качественото образование води до по-добра квалификация и оттам до по-висок БВП. Над 700 млн. лева се заделиха за образователна инфраструктура. Поели сме ангажимент всяка година да даваме с по 330 млн. лв. повече за учителите.

Това заяви премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г в Министерски съвет по време на заседанието на координационното звено по Механизма за съвместна работа на институциите по обхващане и задържане в образователната система на деца и ученици в задължителна предучилищна и училищна възраст. "Нашата ангажираност е огромна и за първи път образованието го поставяме толкова в центъра на това, което правителството е поело като ангажимент. Тази година в класните стаи се върнаха 2 200  деца. Много направихме, но не само, че темпът, не само, че ангажиментът, не само че усилията ни не трябва да намаляват, а точно обратното – да ги увеличаваме, да помагаме на учителите. Защото истината е в това - учителят или учителката се запомня за живот. Така че моето присъствие тук е да задължа министрите на вътрешните работи, на здравеопазването, на социалната политика да подпомагат всичко, което трябва да се прави, за да продължи тази програма. Ако имаме претенциите, че сме правителство с дългосрочна визия – това е най-яркото доказателство. Резултатите ще дойдат след 10 -11 години, когато всички тези деца, които ходят сега на училище ще завършат гимназия", категоричен беше Борисов.

Вицепремиерът Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник заяви, че е необходимо мобилизирането на целия държавен апарат в усилията за привличане и задържане на децата в училище. "Задачата ни не е просто да върнем децата в клас, а да ги задържим там, каза той и посочи, че основният проблем е свързан борбата с неграмотността, защото тя ражда още неграмотност, бедност и безредици. Натрупахме едногодишен опит и резултатите са налице", разкри той.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2765 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
f

2018.07.18 | 23:23

6
Та значи 10г. ще чакаме "квалифицирани" кадри да излизат от гимназиите, ок. А за университетите значи там всичко е любов, мед и масло и т.н. Чудна логика... :D

2018.07.18 | 17:03

5
бб и цц с какво качество на образованито са че са най-великите
ВСИЧКИ ВИШИСТИ - ОВЧАРИ

2018.07.18 | 14:38

1
СЛЕД ТОВА ГРОБ ЩЕ ВИ ЕФТАНИЗИРАТ ПОМИНЪКА. ТОВА ВЕЧЕ СМЕ ГО ГЛЕДАЛИ .
до еФтаназирания

2018.07.18 | 15:41

4
Ти от отвъдното ли се обаждаш?
Христофор Колумб

2018.07.18 | 15:08

3
Браво бе Колумб откри Америка и топлата вода. Ашколсун.
Бахти смешното разсъждение, подходящо за първолак.

2018.07.18 | 14:53

2
Човека който вярва на врачки и това което е сънувал ли го казва това нещо?

Добави коментар

Водещи новини