Мирослав Найденов: Борисов свърши работата на БАБХ, трябва да иска оставката на директора

  • 18 юли 2018 08:07

  • 3815
  • 5
Мирослав Найденов: Борисов свърши работата на БАБХ, трябва да иска оставката на директора
© БТВ

Тежък комуникационен и организационен проблем доведе до сегашната ситуация. Това каза в сутрешния блок на БТВ бившият земеделски министър Мирослав НайденовМирослав Найденов Д-р Мирослав Христофоров Найденов е бивш министър на земеделието и храните в правителството на по повод скандала с евтанизирането на животни в Странджанско заради чумата.

Ако приемем, че това е чума и трябва да се извършат тези мерки, в момента сме в ситуацията мерките да не могат да се извършат. Това означава, че в момента рискът е огромен. Това нещо не става по подобен начин – започва се с широкомащабна информационна кампания. Хората трябва да знаят точно какво става, заяви Найденов.

Комисията от Европейската комисия не трябваше да идва като след дъжд качулка, а преди да започне евтанизирането и да се вземе общо решение с българските власти. При съмненията, които има, директорът на Агенцията по храните трябваше да събере централния епизоотичен съвет към Министерски съвет – не може да действа еднолично. Действията на премиера Борисов бяха най адекватни в случая – той свърши работата на Агенцията по храните и очаквам да поиска оставката на директора й, посочи бившият земеделски министър. По думите му адекватно е действал и сегашният министър на земеделието Румен ПорожановРумен ПорожановРумен Порожанов е бивш министър на земеделието, храните и горите. Роден е на 17 август 1964 г. в.

Необмислените действия водят до съпротивата на хората. Не можеш да оттеглиш компетентите органи от мястото, както е направено в момента – това е безумие. По този начин заразата може да се разпространи – никой не знае, ако хората натоварят животните си по багажниците, докъде могат да стигнат. Ситуацията не беше овладяна и отговорността за това е на Агенцията по храните, подчерта Мирослав НайденовМирослав Найденов Д-р Мирослав Христофоров Найденов е бивш министър на земеделието и храните в правителството на.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3815 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2018.07.18 | 22:57

5
Какво безочливо врачакско говедо си ти бе комплексар екзематозен. Какво повече искаш да лапаш бе грозно същество??? Я се скрий че разваляш медийното пространство и млъкни завинаги защото си пълен въздух с хелий. Коя майка те е раждала такъв боклук теб бе? Жалко за нея.
Бате Бочко

2018.07.18 | 22:41

4
Мирославе, долна душицо врачанска,! Кога ти си бил ветеринарен лекар? НИКОГА! Ти си пълен шут, неразбиращ нищо от тази уникална професия. Акъл имаш колкото да изчукаш някоя мома и нищо повече. Ти си смешка за професията... FAO DGSante и пр. Са заучени абревиатури на които значението не знаеш. Толкова си невежа че се скрий на село да не ти отиде поминъкт нещастнико. Жалък като властимащ, жалък като същесттво си ти Андрешко!
ПОЖАРНИКАРА "БУДА"-ла

2018.07.18 | 09:18

3
МИШО "МЪРШАТА" ГО ИЗГОНИХ....АМА ТОЙ ПАК СИ Е НАШЕ МОМЧЕ...КО' ИСКАТЕ ДА КАЖЕ...
опорна то4ка

2018.07.18 | 09:17

2
Аз пък да ви кажа тролчета изроди мои, Миро мършляка свърши много добра работа за отдела мно-го! Накичиха го с микрофони га отиде на Бойко в къщата хи хи
Аре!

2018.07.18 | 08:21

1
Найденов, какво стана с нещастния ти проект Баста? Аре на бунището!

Добави коментар

Водещи новини