Валентин Радев: България зададе посоката за решаване на проблема с мигрантите

  • 17 юли 2018 12:12

  • 2430
  • 1
Валентин Радев: България зададе посоката за решаване на проблема с мигрантите
© Novini.bg

В момента в Европа има огромен капацитет да се реши миграционният проблем. По време на европредседателството България се опита даде решението за решаване на проблема. Това каза министърът на вътрешните работи Валентин РадевВалентин РадевВалентин Иванов Радев е министър на вътрешните работи в кабинета "Борисов 3" до 31 август 2018 на кръгла маса в Народното събрание на тема "Постигнатото в областта на вътрешните работи по време на Българското председателство на Съвета на Европейския Съюз", предаде репортер на Novini.bg

На последния Европейски съвет всички признаха, че предложенията ни са адекватни, добави той.

България даде подробности как да бъде създадена пътна карта за решаване на проблема, зададе посоката. Това е възлов въпрос в тази сфера. Имаше някои страни, които имаха различни предложения, но ние намерихме общия знаменател, каза още Валентин РадевВалентин РадевВалентин Иванов Радев е министър на вътрешните работи в кабинета "Борисов 3" до 31 август 2018.

Постигнахме 100% успех по приоритета ни за сигурност на европейските граждани. Подобрихме управлението на информационните системи, повишаване на качеството на информацията и оперативната съвместимост. Непременно искам да подчертая, че това е една от централните теми на Съвета за правосъдие и вътрешни работи, заяви Радев.

По думите му, откакто страната ни е започнала да участва в тези информационни системи, всички са говорили за обмяна на информация. Всички държави по причините миграция, трафик на хора, много се вълнуваха от тази тема и това ескалира, заяви Радев.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2430 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
табуретка

2018.07.17 | 14:59

1
Тоя па. Капуцин

Добави коментар

Водещи новини