БСП внесе жалба за спиране на евтаназирането на животни

  • 15 юли 2018 15:41

  • 8414
  • 6
БСП внесе жалба за спиране на евтаназирането на животни
© Pixabay

БСП сезира Окръжна прокуратура - Ямбол и Софийски административен съд във връзка с евтаназирането на животни. С жалбата до съда се иска спиране на заповедта, именно в частта за евтаназирането, тъй като налице са съмнения в достоверността на диагнозата "чума по дребните преживни животни".

В нея се посочва още, че БАБХ е предприела крайни и драстични действия, вместо да организира други, предвидени в закона и в наредбите действия- като карантиниране на стадата със съмнения за заболели животни, ваксинация и др.Със сигнала до Окръжна прокуратура - Ямбол се настоява да бъде извършена проверка на действията на Българската агенция по безопасност на храните. Това съобщиха от пресцентъра на БСП.

В сигнала пише още, че при изпълнението на заповедта, полицията е въвеждала ветеринарно-медицинските лица без заповед. Жалбата и сигнала бяха подадени днес от народния представител от "БСП за България" Кристиан Вигенин.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
8414 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
аб

2018.07.15 | 19:22

3
Каквато и да е Нинова, това е единствения поритик, който застана на страната на бедния българин, които с робски труд изкарва прехраната си и за който европредседателството не значи нищо, напротив истинската чума за него са глупавите разпоредби на евросъюза. А ,,тъпите и попикани бабушкери,, това могат да са и нашите родители.

2018.07.16 | 05:05

6
Не си в час. Това е опит на Нинова да яхне протеста - с цел сваляне на правителството. Какво друго щяха да направят, ако те в момента бяха на власт? И докато ББ е съпричастен и ще намери изход - тя Нинова - щеше да се затвори в НС и да пее инернационала....Не благодаря!!!
аб

2018.07.15 | 21:22

5
Тогава да ръкопляскаме на ГЕРГ за начина по който се отнасят с гражданите и по начина на избиване на животните.
Северозапад

2018.07.15 | 20:00

4
Щом са толкова загрижени от БСП протрстиращите да им опечат едно чумаво агне и да ги накарат да хапнат пред парламента заедно с Курнела .



комунизъм -- чумата на 20 и 21 век

2018.07.15 | 16:10

1
И на тъпите и попикани бабушкери , верни гласоподаватели на Пачите Сланинести , вече стана ясно , че червената смрад е готова да залее България със страшната чума в името на политическитге си фантазии , стига да излъжат някой и друг малоумник да пусне гласа си за Крадците и Приватизаторите !
Гражданин

2018.07.15 | 17:01

2
Барабар като платените грантаджии европе....ти! По-пагубни за България от 45г. комунизъм!!!

Добави коментар

Водещи новини