Евродепутат: Да се обявява за враг и предател всеки, който иска проверка на действия на кабинета, е похват от друго време

  • 13 юли 2018 18:38

  • 2409
  • 2
Евродепутат: Да се обявява за враг и предател всеки, който иска проверка на действия на кабинета, е похват от друго време
© БНТ

Задължение на всеки евродепутат е да поставя въпроси пред Европейската комисия. Искаме да сме сигурни, че по двете директиви са спазени всички европейски правила, защото тези проекти се изграждат с европейски пари. Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ евродепутатът Светослав Малинов, който е сред членовете на Европейския парламент, поискали започване на наказателна процедура срещу България заради Национален парк "Пирин" и магистрала "Струма" в Кресненското дефиле.

Искам да знам дали има нарушения по европейските директиви. Задал съм четири въпроса и се учудвам, че едва сега се открива това. Отговорите бяха – проверяваме, нещата сега са в българския съд, имаме съмнения, но нека да видим как ще приключат нещата в България, заяви Малинов.

В България корупцията е в такива размери, че ние трябва да се възползваме от европейските механизми. Ако оставим нещата в българския съд, пораженията за поколенията ще са големи, добави той.

Светослав Малинов посочи, че е готов да се включи и в атака срещу възобновяване на проекта за АЕЦ "Белене". Ако, след като не се появи инвеститор, отново се променят условията и след като в парламента отново пълзи опит за гигантска кражба, няма да се поколебая да сезирам европейските институции. Преди 5 г. премиерът Борисов заяви, че проектът е опасен, вреден и грабителски. 5 г. по-късно този проект не е станал по-малко опасен, вреден и грабителски, подчерта евродепутатът.

Правителство като това на Борисов работи само под опасност от санкции и натиск. То винаги е на ръба да наруши европейските правила. Първото обвинение в национално предателство чух, когато се обявих срещу абсурдния проект за петролопровод Бургас-Александруполис. Сега този петролопровод го няма и морето е чисто, хората се разхождат спокойно в Морската градина. "Големият шлем" на Първанов не е българският национален интерес, а руският. В момента ГЕРБ възстановява този "голям шлем", заяви Малинов.

Абсурдно е всеки, който иска проверка на действието на правителство, да бъде обявяван за враг на страната. Този похват идва от времето, когато не е имало опозиция, каза още Светослав Малинов.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2409 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Dok

2018.07.14 | 15:41

2
​И този каапут е от ДСБ(Прокопиев и останалата хунта лобираща за Цветан Василев
Рени

2018.07.14 | 12:35

1
Мазен, гаден, алчен и противен мръсник. Ти не си българин! Ти си изчадие, като ска,....която обаче не се води българка. Да ти заседнат и пари и власт! И, да знаеш: за всичко се плаща, ти, децата ти или по друг начин, но ще платиш за предателството, алчността и гадостите, които си направил през живота. Това важи за всички мръсници.

Добави коментар

Водещи новини