Депутатите приеха окончателно Закона за горивата

  • 12 юли 2018 10:02

  • 2224
  • 0
Депутатите приеха окончателно Закона за горивата
© Булфото (архив)

Народното събрание прие окончателно новия Закон за административното регулирани на икономическите дейности, свързани с нефт и продукти от нефтен произход.

Според новите разпоредби търговците на едро и дребно, съхраняващите нефт и нефтени продукти, както и дистрибуторите, ще трябва да подадат заявление за регистрация в 3-месечен срок, след като Министерството на икономиката публикува информация за необходимите документи. Законът за горивата ще влезе в сила 6 месеца след обнародването му в „Държавен вестник“. 1 месец след влизането му в сила министърът на икономиката трябва да издаде наредба за подаването на заявления от търговците.

Депутатите регламентираха също така глобите и реда за отнемане на имущество и превозни средства при установени нарушения от търговците на горива. За извършване на дейност без регистрация глобата или имуществената санкция е от 25 хиляди до 250 хиляди лева за всички дейности по търговията с горива. При повторно нарушение глобите скачат до 500 хиляди лева. В случай на превоз на горива без регистрация, превозваните горива и превозните средства ще се отнемат в полза на държавата.

Точно тези текстове предизвикаха протестите на дребни търговци и срещу тях се обявиха от НФСБ, като това предизвика трусове в коалицията Обединени патриоти.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2224 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини