БСП: Цялата власт е изтъкана от зависимости

  • 10 юли 2018 18:07

  • 1821
  • 5
БСП: Цялата власт е изтъкана от зависимости
©

Цялата власт е изтъкана от зависимости-  разкриват се  всеки ден. Жалко е, че трагичен инцидент стана повод за осветляването на конфликт на интереси и срастване на пари и власт.

Това заяви Атанас Зафиров, член на ИБ на БСП, пред БНР по повод исканата оставка на зам.-министър Султанка Петрова.

Зафиров припомни, че БСП е изпратила писмо-обръщение към лидерите на Обединени патриоти, в което настоява да отговорят- дали ще продължат да толерират подобен конфликт на интереси.

„Г-н Симеонов многократно е говорил в публичното пространство против калинките, които станаха синоним на управлението на ГЕРБ. Борисов каза, че председателството е свършило и повече няма да мълчат. По този начин ли ГЕРБ ще изпълнява предизборните си обещания, в които се говореше за морал и пресичане на подобни практики? Това управление има ли намерение да се бори с корупцията?“, попита Зафиров.

Той зададе и въпроса-дали е нормално, в името на някакво коалиционно единство, такива случаи на шуробаджанащина да продължават да съществуват. Социалистът подчерта, че Султанка Петрова не е случайна – тя беше народен представител в предишно Народно събрание.

Атанас Зафиров заяви, че нашите европейски партньори не са слепи за това- какво се случва в България. „Една от основните причини страната ни все още да не е в Шенген е точно корупцията. Ако беше само този случай, можеше да бъде причислено към характерни особености на даден човек или политик. Но това е система на управление“, категоричен е той.

По повод европредседателството, Зафиров е на мнение, че то е било еднопартийно занимание, белязано с отстъпление от основни европейски права и ценности. Той го определи като „красива опаковка – празно съдържание“, обясни той.

По неговите думи интересите на България и на европейците са останали на заден план. „С какво може да се похвали това председателство? От четири предварително заявени приоритета, на практика беше придвижен само един – Западните Балкани, но и там сме свидетели на липса на перспектива“, коментира той. Атанас Зафиров допълни, че няма напредък по тема сигурност, миграция, социална политика, особено за младите хора.

„ЕС след българското председателство е по-разделен отвсякога“, каза още той.

Последвайте канала на

Веселина Спасова
1821 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
пенка

2018.07.10 | 20:52

5
Нахалник! стъпва си по опорните точки - нали е "наше момче", партийно подготвено! Ама не го питай за техните правителства от1989 г насам, без да броим какви са били от 1944 г за 45 години1

2018.07.10 | 19:33

4
В ИНТЕРВЮ СОФИЯНСКИ ЗАЯВИ,ЧЕ ЛИЦЕТО БОЙКО МЕТОДИЕВ БОРИСОВ Е БИЛ ЧЛЕН НА БКП.ПРЕБОЯДИСАНА НАМЕНКЛАТУРА

2018.07.10 | 19:12

3
Че не са цвете и патриоти и герберасти - не са . Но това прасе , съвсем не им е алтернатива.Марш в кочината бе другарю Зафиров !
опорна то4ка

2018.07.10 | 18:44

2
Много добре подготвен, стъпва по няколко опорни точки и жонглира много умело! Браво на агитпропа, и най вече на Татяна Бу и Женята Дайнов!!
проклети да са комунистическите крадци

2018.07.10 | 18:38

1
Оядена свиньо ! Бъркаш сегашната власт със червените крадливи гадове , които като болшевишки башибозуци изнасилваха българския народ в продължение на 45 години и още продължават да драпат за властта , за да могат да одерат и последната кожа на останалите живи българи ! Но ядец -- повече власт ще видите на Пу.ткин ден -- т.е. никога .

Добави коментар

Водещи новини