Борисов напомни в Сараево: България е пример за етническа толерантност (снимки+видео)

  • 05 юли 2018 12:02

  • 1711
  • 3
Борисов напомни в Сараево: България е пример за етническа толерантност (снимки+видео)
© Novini.bg

„Благодаря на България за всичко, което е направила за нас и най-вече затова, което направи през последните 6 месеца по време на Европредседателството. Благодарение на усилията на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г по време на Председателството ние имаме европейска перспектива. И Западните балкани останаха в европейския дневен ред“, заяви председателстващия Съвета на министрите на Босна и Херцеговина Денис Звиздич на съвместна пресконференция с българския премиер Бойко Борисов в Сараево, предаде репортер на Novini.bg.

„Това ни позволява да продължим по пътя и за спазваме посоката, свързана с европейския дневен ред. Веднага след като минат изборите през октомври, ние смятаме официално да подадем своята кандидатура за ЕС“, обяви Звездич и съобщи, че се очаква през следващите няколко месеца да бъде активирана пътната карта за НАТО.

Европейската перспектива за Босна и Херциговина означава мир и перспектива, напомни той.

От своя страна премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г заяви, че Себастиан Курц също възприе темата за Западните Балкани като приоритет и на тяхното председателство, така че можем да сме спокойни, че ще остане актуална. „Страните от района трябва да продължат по пътя си към НАТО и ЕС“, категоричен бе Борисов.

"Има 2 неща, които са ни изключително важни. Първо - София и Скопие успяха да преодолеят различията помежду си. Съответно и Скопие-Атина подписаха споразумение за името", каза още премиерът.

"Босна и Херцеговина трябва да вземе пример и да намери решение на конфликтите, които има", добави Борисов.

"България е пример за етническа толерантност, нашият модел може да бъде приложен в Босна и Херцеговина. Не се бъркаме във вашите работи, но трябва да вземете окончателно решение накъде ще вървите след изборите през октомври. Тогава ние сме на разположение да продължим да работим за успеха на Босна и Херцеговина. Убеден съм, че всички европейски колеги разчитат на вас, защото Босна и Херцеговина в НАТО означава една много силна преграда срещу радикалния ислям. И вие сте изключително важни и за ЕС", завърши Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1711 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2018.07.05 | 19:16

3
напротив г-н Борисов, трябва да се срамувате от извратения толерен модел,при който цигани убиват,изнасилват,бият хора и остават безнаказани! Но за сметка на това с блогословията на вашето правителство и с помоща на НПО- та като БХК, паразитират на гърба на изнемогналия български народ. това ли е вашето разбиране за демокрация,върховенство на закона пред който трябва да сме равни?Това ли евроатлантическите ценноссти? циганите показвят явно незачитане на всичко, а заради вашето бездействие ,не се чудете че нападат полицаи скоро ще започнат и да стрелят по тях. до кога малцинството ще определя и иска специално отношение? нали всички сме равноправни граждани? правата не може да са за сметка на погазване на закона, да са за сметка на правата на другите. какви права са им нарушени за това че деца раждад деца с единствена цел социални помощи?какви права са им нарушени че ще трябва да плащам за лечение на деца с увреждания зяради кръвосмешение....

2018.07.05 | 12:19

1
Тъпата Тиква сигурно не е чул за войната на българите срещу циганите в момента и това, че турците ни наричат "рая".
Аре!

2018.07.05 | 13:03

2
А ти, кратуно, знаеш ли че войната не е на българите срещу циганите, а на циганите срещу българите?

Добави коментар

Водещи новини