Цветанов: Нямаме стратегия за водния сектор

  • 10 февруари 2012 21:24

  • 1833
  • 6
Цветанов: Нямаме стратегия за водния сектор
©

Полагат се максимални усилия за справяне и за недопускане на подобни ситуации, които наблюдавахме през последните дни. Това каза вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа в предаването „Панорама” по БНТ.

През всичките тези години ние нямаме реална стратегия за водния сектор. От общо 696 язовира в страната само 78 се стопанисват от съответните министерства - това е и за каскадите, това е за „Напоителни системи” и това е към МРРБ, които имат девет от тези 78 държавни язовира. Останалите 618 язовира са към общините в голямата си част и проблемът е, че стопанисването и контролът е под всякаква критика – каза той.

За стена на язовир Иваново още от 30 години се е знаело, че е с пропукване и изпусквателните кранове за контролираното изпускане на водни обеми от дадени язовири – няма никакъв шанс да бъде осъществено, защото всички тези клапи са затворени, запушени и голяма част от тези язовири са давани на съответни концесии.

Всички тези съоръжения, дори и оповестителната система е морално остаряла с изтекъл експлоатационен режим още от 2000 г. – каза Цветанов. Той посочи, че към момента около 33% от тази система е реално възстановена и това е част от мерките, които трябва да бъдат взети.

Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа допълни, че в момента усилията са насочени за укрепване на дигите.

Последвайте канала на

1833 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
челопеч

2012.02.13 | 17:14

6
Герп - ОВЦИТЕ и техните клакьори да си прочетат "Програмата..." с която дойдоха на власт и сами да си посочат ВИНОВНИКА! Две години и половина само мързел, некадърност, лъжи, прехвърляне на отговорности, рязане на лентички, тупане в гърдите, мачлета на малки вратички... Програма на ПП ГЕРБ за Европейско развитие на България ПП ГЕРБ ще управлява водния сектор в дългосрочен план, в съответствие с изискванията за устойчиво развитие на Република България и интегрирано с политиката за водите на Европейския съюз. ПРИОРИТЕТ ІІ - Инвестиции във водна инфраструктура за преодоляване на водни кризи Действия за реализиране: 1. Създаване на единен воден кадастър, регламентиране собствеността на водните обекти, системи и съоръжения; 7. Съдействие за ефективни действия при увеличаване дела на малките ВЕЦ с цел увеличаване дела на енергийното производство от възобновяеми енергийни; 8. Създаване на системи за качествен и количествен мониторинг и контрол на водите, осигуряване на надеждни данни за ефективно управление на водните ресурси. ПРИОРИТЕТ II - Подобряване състоянието на водите, опазване на водните ресурси, и ефективен контрол на дейностите по ползване на водни обекти Действия за реализиране: 1. Интегриран подход при управление и опазване на водните екосистеми; 2. Обсъждане, приемане и прилагане на планове за управление на речните басейни до края на 2009 г.; 3. Преразглеждане на действащото законодателството и регламентиране на собствеността на водоснабдителните и канализационни системи и съоръжения и системите за защита от вредното въздействие на водите; 4. Ускорено проектиране, доизграждане и/или реконструкция на инфраструктурата за отвеждане и пречистване на отпадъчни води на населените места и намаляване количеството на непречистените отпадъчни води, постъпващи във водни обекти; НЯКОЙ МАЙ ИЗЛЪГАААА!!!!
secutor

2012.02.12 | 18:00

5
Цветанов, а стратегията чие задължение е? Да не би и за това да е виновна съдебната система? Тя ще е виновна ако не потърси наказателна отговорност за жертвите от тези, които са допуснали да се случи тази трагедия. Впрочем закритото министерство на бедствията и авариите не мина ли на подчинение на МВР? Та твоята работа е "кой ми сра в гащите". Две години и половина управление не стигнаха ли да прецените тези рискове, да изготвите стратегия и да предприемете реални действия?Или нямаше време от медийни изяви за да се покажем велики? Цялата пара на свирката, това сте вие...
111

2012.02.12 | 12:49

4
W W W . O R I G I N A L N I . BE --- ЕВРОПЕЙСКО ПЪРВЕНСТВО 2012 - КУПИ ТЕНИСКА НА ЛЮБИМИЯТ СИ ОТБОР !!!
обективен

2012.02.12 | 12:18

3
Очакваме включване от "адвоката" на ГЕРБ,Джъдж...

2012.02.11 | 15:16

2
www.sportnamedicina.com Професионални ортези, протектори и облекло за спортисти. За всички хора, които ценят тялото си

2012.02.11 | 15:16

1
www.sportnamedicina.com Професионални ортези, протектори и облекло за спортисти. За всички хора, които ценят тялото си

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини