Борисов представя в Страсбург успехите от Председателството ни

  • 02 юли 2018 15:05

  • 1121
  • 1
Борисов представя в Страсбург успехите от Председателството ни
© Булфото (архив)

Министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г заминава на посещение в Страсбург днес, 2 юли, за да представи резултатите от Българското председателство на Съвета на ЕС пред членовете на Европейския парламент.

Утре министър-председателят Борисов ще информира европейските депутати за напредъка и резултатите по основните приоритети през последните шест месеца: европейска перспектива и свързаност на Западните Балкани, бъдещето на Европа и младите хора, сигурност и стабилност в силна и единна Европа и цифровата икономика и уменията на бъдещето.

Преди участието в пленарната сесия, министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г ще се срещне с председателя на Европейския парламент Антонио ТаяниАнтонио Таяни Антонио Таяни – италиански политик, от януари 2017 г. председател на Европейския парламент.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1121 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
жг

2018.07.03 | 07:25

1
От 1 януари 2019 г. ще има безплатно болнично лечение за всички граждани, съобщи премиерът на страната Зоран Заев на днешното правителствено заседание.

– В същото време целта, поставена пред нас в областта на здравеопазването, е от 1 януари 2019 г. да се въведе безплатно болнично лечение за всички граждани. Досега имахме капацитета да направим това за децата и за получателите на социални помощи, каза Заев.

Убеден съм, добави премиерът, че така, както сме се подготвили, от 1 януари 2019 г. освен безплатното болнично лечение ще бъде увеличена и заплатата, и общите нетни приходи на лекарите специалисти в Македония ще са 100 хиляди денара (3185 лева).

– Вярвам, че ще има достатъчно капацитет в бюджет в началото на февруари, когато лекарите ще получат заплатата си за януари, да имат общ доход от 100 хиляди денара. Ако успеем до 2020 г. да подобрим бюджетните резултати, ще продължим, и на лекарите специалисти без дежурства да предоставим 100 000 денара месечен нетен доход, каза Заев. / 30ДУМИ

Кога ще ги стигнем македонците,-КАК?!

Българите търпящи гаврата на управляващата измет със здравето им, заслужават да са най-бедните и най-болните в ЕС! Не ли?

Добави коментар

Водещи новини