Народното събрание ще бъде домакин на 82-ото Междупарламентарно заседание Европейски парламент – Конгрес на САЩ

  • 29 юни 2018 07:15

  • 970
  • 0
Народното събрание ще бъде домакин на 82-ото Междупарламентарно заседание Европейски парламент – Конгрес на САЩ
© Novini.bg

Народното събрание ще бъде домакин на 82-ото Междупарламентарно заседание Европейски парламент – Конгрес на САЩ – трансатлантически диалог между законодателите. Форумът ще бъде на 29 и 30 юни 2018 г. Това съобщиха от пресцентъра на НС.

Двете делегации се срещат редовно два пъти годишно в Европа и в САЩ. Срещите в Европейския съюз традиционно се провеждат в страната, председателстваща Съвета на ЕС. 

В 15.20 часа председателят на Народното събрание Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на ще посрещне гостите в пленарната зала на парламента. Те ще бъдат поздравени от председателите на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа и на Комисията по външна политика Джема Грозданова. 

Приветствието в пленарната зала ще бъде открито за медиите. 

Заседанието за трансатлантическия диалог между законодателите ще започне на 29 юни 2018 г. в 15.40 часа в зала „Изток” на парламента. То ще бъде закрито за медиите. 
С приветствия към участниците ще се обърнат председателят на Народното събрание Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на и съпредседателите на трансатлантическия диалог евродепутатът Кристиан Елер и конгресмен Марио Диаз Баларт. 

Актуалните политически събития в ЕС и САЩ ще дискутират участниците в рамките на първата работна сесия, която ще започне в 16.00 часа. Председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа и председателят на Комисията по външна политика Джема Грозданова ще бъдат гост-лектори по темата на втората сесия – „Сътрудничеството в областта на външната политика с фокус върху Западните Балкани“. 

По темата ще говорят и регионалният директор за Европа на Международния републикански институт Ян Сурочак и регионалният директор за Централна и Източна Европа на Националния демократичен институт Робърт Бенжамин. 

На 30 юни 2018 г. от 9.00 часа форумът ще продължи с дискусия по темите „Киберсигурност с фокус върху защитата на интегритета на демократичните институции от външна намеса” и„Икономическо и търговско сътрудничество”.

По тях говорители ще бъдат директорът на дирекция “Киберпрестъпност“ към Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ на Министерството на вътрешните работи Явор Колев и Луиза Сантес, директор международни отношения на Конфедерация на европейския бизнес. Ще бъде излъчено видопослание към участниците на ръководителя на Европейския център за борба с киберпрестъпленията към Европол Стивън Уилсън. 

На 30 юни 2018 г. от 10.30 часа изявления за представителите на медиите ще направят председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа, председателят на Комисията по външна политика Джема Грозданова и съпредседателите на трансатлантическия диалог евродепутатът Кристиан Елер и Марио Диаз Баларт, член на Конгреса на САЩ. 

По-късно участниците в 82-рата Интерпарламентарна среща Европейски парламент – Конгрес на САЩ ще посетят заедно с председателя на Комисията по отбрана ген. Константин Попов Авиационна база „Граф Игнатиево“ и град Пловдив.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
970 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини