Бисер Петков: Прекъсването на интеграционните добавки би породило напрежение (видео)

  • 28 юни 2018 12:35

  • 1385
  • 1
Бисер Петков: Прекъсването на интеграционните добавки би породило напрежение (видео)
©

След като водещи в закона са индивидуалните потребности на лицето с увреждания, неправилно и незаконосъобразно в правилника се въвежда една разчетна величина, каквато е минималният доход.
Това заяви социалният министър Бисер ПетковБисер ПетковБисер Петков е министър на труда и социалната политика в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г.  по време на изслушване в комисията по социална политика в НС.

Съдът отменя трите разпоредни от правилника, на тези и други основания, с решението на 11 юни.

От решения на ВАС се очертават следните проблеми, посочи министърът:  по отношение на добавките за транспортни услуги и комуникации всички, които са отпуснати с решение до 11 юни те продължават да се изплатащ до сройа ба цоиалната оценка, каза министърът.

Това което, министърът и неговите коледи предлагат е, като молят комисията по социална политика, за да не се допусне прекъсване на изплащането, което би породило социално напрежение, е да се припознае законодателна инициатива, която е сързана със изменение в закона за интеграция на хората с увреждания, за да може да се осигури изплащането на интеграционните добавки.

Като заключение министър каза, че явно начинът, по който са уредени и дълго време са действали тези плащания, които са основни към хората с увреждания, не е достатъчно стабилен.

В момента има работна група, която подготвя нов закон за хора с увреждания, каза той.
Тя има за цел в новия закон да уреди по един стабилен начин финансовата подредба, която получават хората с увреждания, каза той.

Не е моя работа да коментирам решения на съда, каза Бисер ПетковБисер ПетковБисер Петков е министър на труда и социалната политика в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. .

 

Последвайте канала на

Нора Виткова
1385 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.06.28 | 13:55

1
ВИЕ ОТ ШАЙКАТА ПОРАЖДАТЕ НАПРЕЖЕНИЕ КАТО СЕ ПОДИГРАВАТА НА МАЙКИТЕ И ДЕЦАТА ИМ С УВРЕЖДАНИЯ.

Добави коментар

Водещи новини