БСП: Защо кабинетът дава печелившото летище София на чужденци? (видео)

  • 28 юни 2018 10:58

  • 3022
  • 7
БСП: Защо кабинетът дава печелившото летище София на чужденци? (видео)
© Novini.bg

Вчера правителството даде старт за втори път на концесията за летище София. Позицията на БСП е последователна през всичките години, когато това правителство и предишното се опитват да дадат най-печелившото държавно дружество на концесия. Това каза на брифинг в парламента зам.-председателят на ПГ на БСП Георги Свиленски.

Вчера на закрито заседание като извънредна точка Министерски съвет е одобрил стартиране на процедура за концесия. Никой от нас, никой българин не знае какви са параметрите и условията на тази процедура. Не може най-печелившото българско държавно дружество, обект на националната сигурност, да бъде отдадено на концесия по този тъмен и непрозрачен начин. Ние няма да позволим това да се случи и ще противодействаме с всички възможни парламентарни средства, заяви Свиленски.

Няма как това решение да бъде взето без да е информиран българският парламент. Днес внасяме искане за незабавно предоставяне на условията за концесията за летище София на Народното събрание и на медиите. Внасяме и проект за спиране на решението на Министерски съвет за концесията на летище София, поясни социалистът.

Продължаваме да бъде притеснени, че процедурата е непрозрачна. На летище София са започнали съкращения, започнали са да се изпълняват условията на бъдещия концесионер. Ще застанем зад всеки работник, който бъде неоснователно уволнен, подчерта Георги Свиленски.

Вчера изтече срокът, в който БДЖ трябваше да се разплати с облигационерите.От днес сградата на ул. "Иван Вазов" е продадена. 200 вагона са запорирани, във всеки момент могат да бъдат продадени. Изпълнителният директор на БДЖ ще работи на тротоара поради това, че няма да има офис, където да управлява дружеството. Две от най-големите държавни дружества - БДЖ и летище София ще бъдат едното концесионирано, а другото унищожено. Алармираме министърът на транспорта да влезе в преговори с министъра на финансите и да уредят финансовото състояние на БДЖ. И сградата, и вагоните са под пряка заплаха, каза още депутатът от БСП.

Надявам се от ГЕРБ да отговорят, задайте им въпроса - кое налага концесията на летище София, посочи зам.-председателят на ПГ на БСП Драгомир СтойневДрагомир Стойнев Драгомир Велков Стойнев е роден на 6 май 1976 г. в Триполи, Либия. Той е икономист, възпитаник на. Това предприятие е печелившо, плаща дивиденти, парите остават тук. Някой иска да го открадне от българските данъкоплатци и да го даде на чужда фирма да го експлоатира. Тези бомби със закъснител бяха оставени настрана заради Българското председателство. Това е първата, която започва да гърми. А други няколко ще започнат да гърмят до месец. Това е скандално, продажба на българския национален интерес, заяви Стойнев.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3022 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2018.06.28 | 14:32

7
А бе, защото не го дадоха на кака Кури, за това реват боклуците. Ама времето на кака отмина.
бай Хой

2018.06.28 | 12:52

5
Защо да са прави бсп, това тяхното е популизъм. Вече 29 год се доказа, че всичко дето се управлява от държавата, не става, няма качество, няма отговорност. Нека да се управлява от частния сектор, за да има кой да носи отговорност, а не да се размива това в държавните ръце.Защо чужденци, ами много просто, нямаме наши фирми, които да управляват, толкова голямо летище.
данъкоплатец

2018.06.28 | 13:52

6
Това летище България го управлява вече 50 години, и изведнъж се оказа, че не може. Ма верно ли?
Истината

2018.06.28 | 12:29

4
Не само от летището, чужденци цоцат и от златото на България????

2018.06.28 | 11:37

3
ЗАЩОТО БЪЛГАРСКИЯ ПОЛИТИК ОСВЕН ДА ПРОДАВА ДЪРЖАВАТА ДРУГО НЕ УМЕЕ

2018.06.28 | 11:33

2
АМИ ЗА ДА ПЕЧЕЛЯТ ЧУЖДЕНЦИ
ха-ха-ха

2018.06.28 | 11:14

1
Тук за съжаление БСП са прави???

Добави коментар

Водещи новини