Общински съвет - Плевен ще обсъди процедура за управление на туристически район Дунав

  • 27 юни 2018 10:29

  • 536
  • 0
Общински съвет - Плевен ще обсъди процедура за управление на туристически район Дунав
© община Плевен

Общинският съвет в Плевен утре ще обсъди процедура по създаване на организация за управление на туристически район Дунав. Това съобщи пресцентърът на Съвета.

Съгласно действащия Закон за туризма, територията на страната се разделя на туристически райони, с цел формиране на регионални туристически продукти и осъществяване на регионален маркетинг и реклама. В Концепцията за туристическо райониране е посочено, че район Дунав се състои от 67 общини, което го прави най-голям сред всичките девет, с 21 на сто от територията на страната и 16 на сто от населението, се посочва в съобщението.

На заседанието общинските съветници в Плевен ще обсъдят промени в две общински наредби и в Правилника за организация и дейност на Общинския съвет, неговите комисии, както и взаимодействието му с общинската администрация за мандата 2015-2019 г.

Председателят на съвета Мартин Митев е насрочил заседанието за 28 юни от 9,00 ч. в конферентната зала "Гена Димитрова". Общо дневният ред включва 27 точки, две от тях питания от съветници.
 

Последвайте канала на

Нора Виткова
536 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини