Получихме подкрепата на Словения за Шенген

  • 06 юни 2011 16:33

  • 863
  • 0
Получихме подкрепата на Словения за Шенген
©

Бяха проведени разговори между словенския президент Данило Тюрк и българския му колега Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в. Двамата обсъдиха и развитието на газопровода "Южен поток". Словения предлага да бъде организирана конференция за изграждането му.

Същевременно стана ясно, че европейският парламент ще направи утре оценка за готовността на България и Румъния да се присъединят към Шенгенското пространство.

Дебатите по темата са предвидени за утре следобед, а гласуването на становището, което има задължителен, но консултативен характер, предстои в сряда.

Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи на Европейския парламент гласува миналия месец становище, според което двете страни са готови да се присъединят към Шенген.

Парламентарната комисия отхвърли предложенията на отделни евродепутати да отпадне определянето на срокове за влизане на България и Румъния в пространството, свободно от граничен контрол.

Отпадна и предложението за обвързване на въпроса за Шенген с престъпността и корупцията в двете държави.

Днес се предвижда депутатите от парламентарната комисия по икономика да разговорят с комисаря по икономическите въпроси Оли Рен и с председателя на Еврогрупата Жан-Клод Юнкер за дълговата криза в Гърция.

Последвайте канала на

Десислава Станева
863 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини