Красимир Каракачанов: Дали е човешка или техническа грешката за падналия хеликопетер, все става въпрос за пари

  • 21 юни 2018 15:11

  • 3388
  • 7
Красимир Каракачанов: Дали е човешка или техническа грешката за падналия хеликопетер, все става въпрос за пари
© Novini.bg

Две са възможните версии са падането на хеликоптера Ми-17 - техническа неизправност или човешка грешка. Не мога да се произнеса преди комисията да излезе с решение. Имам мнение, но не е логично да го изразявам. Това заяви министърът на отбраната Красимир Каракачанов на изслушване пред Комисията на отбраната.

"Ако става въпрос за техническа неизправност се потвърждава тезата ни, че трябват пари за поддръжка. Ако става дума за човешка грешка тя е в това, че пилотите не летят достатъчно. Горе-долу 2:1 са летящите към нелетящите пилоти. И в двата случая опира до пари", каза още той, предаде репортер на Novini.bg.

"За изминалата година пилотът на падналия хеликоптер е имал 20 часа във въздуха. Каквито и сметки да правим, само от загубата на самолета “Спартан“, от началото на тази година, е 50 млн. лева. Един Ми-17 струва 3 милиона лева. Ако тези пари бяха осигурени за поддръжка и нова техника, сега нямаше да говорим за загинали хора. Малко повече средства са нужни за поддръжка", допълни министърът на отбраната.

"Фирми произвеждащи, банички и чорапогащници обжалват договорите ни за обществени поръчки", коментира Каракачанов

"Възложили сме работа по предварителни договори с фирми, които могат да извършат поправка на техниката.Така, ако получим средства няма да има забавяне за изготвянето им", разкри министърът. 

"След миналогодишния инцидент имаме притеснения и за корабите, там нещата се оглеждат. Имам притеснение за всички престоящи проекти, всичко може да се случи. Но има интерес към всички 3 проекта, които сме внесли. Амбицията ми е до края на годината да сключим договорите", завърши Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността

Последвайте канала на

Радина Лазарова
3388 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
САМО

2018.06.21 | 17:24

5
РОТНИЯ Е БИЛ НА КОН,БЕ ТАРИКАТ.
ЛЕЙТЕНАНТИТЕ ПЕША,СЪС ВЗВОДА.
ОТ ТАМ И ЛАФЧЕТО
"КОЙ НА ЕСЕН ЩЕ ЯХНЕ КОНЯ НА РОТНИЯ?"

2018.06.21 | 20:11

7
на наталия и пръснаха хълката май?

2018.06.21 | 19:27

6
Абе как се намърдаха всички тези хора във властта?
Кукув

2018.06.21 | 16:51

4
А КАКВО ДА КАЖЕМ ЗА ПРОФ. ШОФЬОРИ. ТИЯ ДОНДУРКОВЦИ ПЛАТЕНА БГ АРМИЯ НЕ ТРЯБВА ВОПЩЕ ДА СЕ ПОКАЗВАТ. КУЦО КЙОРАВО И САКСТО ИМА В БГ АРМИЯТА И ЖЕНИ СЪЩО САМО ЗА ПАРИ ЗАПЛАТИ. ТОЯ КАРАКАЧАН СЕ МЕСТИ ОТ ПАРТИЯ В ПОЛ. ПАРТИЯ КАТО ПЕПЕРУДКА. МАХАНЕ НА ТАЯ ГЛУПОС И ВЪВЕЖДСНЕ НА РЕДОВНА КАЗАРМА. В ТАЯ МАЛКА БГ ДОНДУРКОВЦИ МНОГО. ТИЯ И МЛАДИ ГИ ПЕНСИОНИРАТ ГОЛЕМИ ЗАПЛАТИ ПЕНСЙИ И ЗА ПРОВОДЯК 20 ЗАПЛАТИ ОТ ДАНАЦИ И Т. Н. ПРИМЕР В ЕДНО СЕМЕЙСТВО ОТ ВОЕННИ ИЛИ ПОЛЙЦАИ ПОЧТИ ВСИЧКИ СА ПЕНДИОНЕРИ ИМА МНОГО ТАКИВА. ТОЙ ПЕНДИОНЕР БСЩА МУ СЪЩО МАЙКАМ МУ И ЖЕНА МУ СЪЩО ДЯДО МУ И ТОЙ НА 85 ГОД. И ТОЙ ПЕНСИОНЕР. ТИЯ ТОЧАТ БЮДЖЕТА ЯКО. И
Агент Иван

2018.06.21 | 16:50

3
Е долен доносник и гнусен интригант. И торба с л....
Mu

2018.06.21 | 16:16

2
По време на I-та СВ, к-р на рота докладва:
- лейтенант Иванов е загинал..
Командирът- конят жив ли е????
Та и тоя министър, колкото да не умре от "глад" , горкия..

2018.06.21 | 15:52

1
ОСВАН ДО ПАРИ,НЕ ОПИРА ЛИ И ДО ЖИВОТА НА ЛЕТЦИТЕ ?ЗА ЕДНА ГОДИНА ПАДНАХА 2 ХЕЛИКОПТЕРА,НО ЗАГИНАХА 3ма ДОБРИ ПИЛОТИ.ТЕХНИТЕ ЖИВОТИ НИЩО ЛИ НЕ СТРУВАТ?

Добави коментар

Водещи новини