Парламентарната комисия по вътрешна сигурност проведе изнесено заседание в Академията на МВР (снимки)

  • 20 юни 2018 17:16

  • 1708
  • 0
Парламентарната комисия по вътрешна сигурност проведе изнесено заседание в Академията на МВР (снимки)
© МВР

Учебно-тактическият полигон на Академията на МВР бе мястото на изнесеното заседание на Парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Инициативата е провокирана от желанието на членовете на вътрешната комисия да добият преки впечатления с изнесени заседания в различни структури от сектора „Сигурност“, поясни председателят на комисията Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа. Народните представители се запознаха на място с реализирания с швейцарско финансиране проект и с възможностите, които полигонът предоставя за обучение и практически действия на курсантите в условия, максимално близки до реалните.

Министър Валентин РадевВалентин РадевВалентин Иванов Радев е министър на вътрешните работи в кабинета "Борисов 3" до 31 август 2018 уточни, че през 2010 година е сключено споразумението, на базата на което 76 милиона франка са влезли в България по различни проекти. Този проект е изцяло ангажиран и със спазването на правата на човека при прилагане на полицейски правомощия. Това е знак, че МВР се отнася с особено внимание към тази тема, отбеляза още вътрешният министър. Полигонът ще се ползва не само от курсантите, но и от служителите, допълват от Академията на МВР. Всяка година около 2000 действащи полицаи преминават курсове на обучение във висшето учебно заведение на МВР, а на базата на договори се обучават и служители на други правоохранителни структури.

Участниците в изнесеното заседание наблюдаваха и демонстрация за задържане на нарушител от четвъртокурсници във факултет „Полиция“.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1708 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини